Miltinis mišinys tradiciniam keksui
KRUOPŠČIAI IŠTOBULINTA RECEPTŪRA
Lyg mamos ar močiutės iškepto kekso skonis!
YPAČ PAPRASTA PARUOŠTI
Tešlai užmaišyti prireiks tik trupučio aliejaus ar margarino bei vandens.
DAUGYBĖ BŪDŲ EKSPERIMENTUOTI
Įmaišykite į tešlą džiovintų vaisių, citrinos drožlių ar šokolado gabaliukų, puoškite cukraus pudra, glajumi, o gal šviežiomis uogomis?
Paruošimo būdas
400 g miltinio mišinio + 180 ml vandens + 100 ml aliejaus arba ištirpinto margarino
- Pakelio turinį suberti į indą, įpilti 180 ml vandens ir 100 ml aliejaus arba ištirpinto margarino.
- Išmaišyti iki vientisos masės ir supilti į riebalais išteptą kepimo formą.
- Kepti orkaitėje 180-200ºC temperatūroje apie 50-60 min. Ar keksas iškepęs, tikrinama įsmeigiant medinį smeigtuką (jei jis sausas – kepinys iškepęs).
- Iškeptą keksą palaikyti formoje, kol atvės.
- Atvėsintą keksą rekomenduojama apibarstyti cukraus pudra arba apglaistyti baltu glajumi ir pateikti ant stalo.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku