Viso grūdo ruginė duonelė "Žiedas" su selėnomis | Malsena Viso grūdo ruginė duonelė "Žiedas" su selėnomis | Malsena
LT
EN

Receptai

Viso grūdo ruginė duonelė „Žiedas“ su selėnomis
Brinkintų miltų paruošimas

Iš 227 g viso grūdo ruginių miltų, 7 g medaus (ar cukraus), 4 g druskos ir 170 g vandens išminkyti tešlą, uždengti kad neapdžiūtų ir palikti vėsiai 12-24 val.

 

Sudėtis

350 g ruginio raugo;
408 g brinkintų miltų (žr.paruošimas viršuje);
113 g viso grūdo ruginių miltų;
5 g druska;
9 g sausų mielių;
50 g ruginių sėlenų (formavimui).

Paruošimas

Rankomis išminkyti tešlą. Minkyti apie 3 min. Iš jos suapvalinti rutulį, įdėti į dubenį, uždengti, kad neapdžiūtų, ir rauginti kambario temperatūroje, kol tūris padvigubės. Išrūgusią tešlą iškrėsti ant gausiai sėlenomis pabarstyto stalo, suformuoti norimo dydžio rutulėlius ir iš jų iškočioti 3-5 mm storio apvalius tešlos skritulius. Abi puses gausiai apibarstyti sėlenomis ir pakočioti, kad sėlenos gerai priliptų. Viduryje su stiklinė išspausti skylę. Likutį išimti. Iš jo suformuoti mažą žiedelį. Perkelti tešlos žiedus ant kepimo popieriaus ar tiesiai ant kepimo skardos. Toliau, pusgaminį apie 1 val. pakildyti drėgnoje šiltoje vietoje. Tuomet paviršių subadyti (geriausiai storesniu pagaliuku) ir pašauti į iki 200˚C įkaitintą orkaitę. Kepti apie 20-30 min., kol paviršius gražiai paruduos.

Susiję produktai:

Komentarai