„Mažieji olandukai“ arba „Little Dutch babies“ blynai | Malsena „Mažieji olandukai“ arba „Little Dutch babies“ blynai | Malsena
LT
EN

Receptai

„Mažieji olandukai“ arba „Little Dutch babies“ blynai

Olandija, Vokietija, o gal Amerika? Šių blynų tėvynė tokia pati mįslinga, kaip ir jų pavadinimas :)

Blynų tešlai

3 kiaušinių;

60 g VISO GRŪDO kvietinių miltų;

115 ml pieno;

1 a. š. (5 g) cukraus;

1 a.š. (5 g) vainilinio cukraus;

2 a. š. (10 g) smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;

Žiupsnelis druskos;

2 v. š. (20 g) nesūdyto sviesto;

Cukraus pudros (pabarstymui).

Įdarui

1/4 st. citrininio džemo;

Saujos šilauogių arba mėlynių uogų.

Citrininiam džemui

2 citrinų;

5 v. š. (55 g) medaus;

100 g nesūdyto sviesto (kambario temperatūros);

2 kiaušinių;

1/2 st. (100 ml) citrinų sulčių;

1 a. š. (5 g) kukurūzų arba bulvių krakmolo;

Žiupsnelio druskos.

Paruošimas

Kepame blynus
  • Kiaušinius, miltus, pieną, cukrų ir vanilinį cukrų bei citrinos žievelę išsukame kartu, iki vientisos masės.
  • Įdėkite sviesto gabaliuką į keptuvę (įprastą arba skirtą vienam blynui) ir pašaukite į iki 220° C įkaitintą orkaitę kelioms minutėms, iki sviestas ištirps. Neužsižiopsokite!
  • Išimkite keptuvę ir supilkite pusę užmaišytos tešlos, dėkite atgal į orkaitę ir kepkite apie 20 min. Blynai turėtų išsipūsti ir įgauti auksinį atspalvį. Pažeminkite temperatūra iki 150° C ir kepkite dar 5 min.
  • Išimkite blynus iš orkaitės. Jei kepėte vienam blynui skirtose keptuvėse, tuomet turite „Mažąjį olanduką“. Jį patiekite atskirai, tiesiog keptuvėje, prieš tai pagardinę citrininiu džemu ir šilauogėmis. Jei kepėte įprastoje keptuvėje, tuomet „Didįjį olanduką“ supjaustykite dalimis ir patiekite su šauktu citrinų džemo ir šilauogėmis lėkštutėse.

Skanaus!

Citrinų džemo receptas
  • Nulupkite citrinų žieveles ir smulkiai sutrinkite elektriniu trintuvu (blenderiu) arba nuimkite odeles, naudodamiesi smulkia tarka. Masė turėtų būti itin biri, o žievelės smulkios.
  • Iš likusių citrinų išspauskite sultis, turėtų gautis ½ stiklinės.
  • Elektriniame maišytuve (blenderyje) išsukite sviestą su medumi, tuomet sudėkite citrinos žievelių masę. Įmuškite kiaušinius (vieną po kito!) ir gerai išmaišykite, tuomet supilkite sultis, įberkite druską. dar kartą gerai maišykite. Vaizdas gali būti ne itin keliantis apetitą – nenerimaukite, tuoj pataisysime situaciją!
  • Jei naudosite kukurūzų krakmolą, tuomet sudėkite jį į masę, prieš tai išmaišę šaukštelyje citrinos sulčių.
  • Supilkite masę į puodą ir pavirkite 15-20 min. ant mažo kaitrumo (vos rusenančios) ugnies, iki masė sutirštės. Nepamirškite nuolat maišyti, kitaip pagaminsite citrininę kiaušinienę.
  • Masei sutirštėjus nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje arba šaldytuve. Kremas bevėsdamas dar labiau sutirštės.

Susiję produktai:

Komentarai