Morkų pyragas su kreminiu pertepimu | Malsena Morkų pyragas su kreminiu pertepimu | Malsena
LT
EN

Receptai

Morkų pyragas su kreminiu pertepimu

Antroji #PavasarisAntStalo idėja – skanus ir kvpanus morkų pyragas! Nepaprastam pyragui – nepaprasti ir miltai. Šįkart renkames šviesius ir viso grūdo speltų kviečių miltus.

Kaitinam virdulius arbatai, ruošiam pertepimą iš graikinio jogurto su nuodėminguoju maskarponės sūriu ir… mėgaujamės. :)

Pyrago pagrindui
Kremui
  • 225 g kreminio sūrio
  • 170 g graikiško jogurto
  • ½ puodelio cukraus pudros

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir pasiruoškite kepimo formą (išklokite kepimo popieriumi arba patepkite riebalais).
  2. Kartu sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir maltą muskato riešutą bei imbierą.
  3. Kitame inde išplakite kiaušinius. Suberkite cukrų, supilkite obuolių sultis, alyvuogių aliejų. Viską išmaišykite. Tuomet i šią masę suberkite prieš tai sumaišytus birius ingredientus ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Į išmaišytą masę suberkite tarkuotas morkas, viską išmaišykite ir supilkite į kepimo indą.
  5. Kepkite 17-20 minučių. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite su mediniu smeigtuku. Jei įsmeigus į pyragą ir ištraukus šis liks sausas, kepinys yra iškepęs.
  6. Leiskite pyragui gerai atvėsti ir kelioms valandoms palikite šaldytuve, kad dar labiau sustingtų ir sutvirtėtų.
  7. Pasiruoškite įdarą. Kreminį sūrį, graikišką jogurtą pamažu sumaišykite su cukraus pudra. Kremą taip pat palaikykite šaldytuve, kad sustingtų ir sutvirtėtų.
  8. Pyragui ir kremui praleidus šaldytuve bent kelias valandas (užteks 3-4 valandų) perpjaukite pyragą išilgai į du padus. Padus pertepkite kremu. Palikite šiek tiek ir pyrago viršui patepti! :)

Skanaus!

 

Konkursas: Pavasaris ant stalo

#PavasarisAntStalo – tai laikas, kai dalinsimės pavasarinėmis – Velykinėmis receptų idėjomis ir kviesime prisijungti jus! Instagram paskyroje parodykite savo pavasario patiekalų – receptų idėjas ir nepamirškite jų pažymėti grotažyme #PavasarisAntStalo. Labiausiai patikusius receptus pasigaminsime, jų receptais pasidalinsime prieš pat Velykas ir autorius apdovanosime!

Susiję produktai:

Komentarai