Žmogus nuo pat savo evoliucijos pradžios maistui vartoja įvairias grūdines kultūras – pačius grūdus ir įvairius jų produktus. Fiziologiškai žmogaus organizmas ir virškinamasis traktas yra pritaikyti gauti maisto medžiagas iš įvairių augalinių šaltinių, taip pat ir iš grūdinių kultūrų bei jų produktų. Jau seniai nustatyta, kad maždaug 80 procentų maistingųjų ir reikalingų žmogaus organizmui medžiagų yra grūdų odelėse – sėlenose, o ypač didelis kiekis naudingų medžiagų yra grūdų žiediniuose apvalkaluose.
Skaldyti ir traiškyti, bei pjaustyti rugių ir kviečių produktai yra gaminami specialia įranga, švariai nuvalius grūdus valymo mašinomis. Šie produktai yra pamėgti kepyklose, kuriose kepama duona su natūraliais grūdais. Visų grūdų išmirkymas užima labai daug laiko, ir reikalauja papildomų talpų kepyklose, todėl buvo pradėta skaldyti, traiškyti ir galiausiai pjaustyti rugių ir kviečių grūdus, kad jie greičiau išbrinktų ir išmirktų. Naudoti nemirkytus grūdus negalima, nes iškeptoje duonoje liktų sausas grūdas. Taip atsitinka todėl, kad laiko, kol duonos tešla yra ruošiama, nepakanka grūdams išmirkti, o neišmirkę grūdai gadina duonos vaizdą ir valgant duonelę yra problematika kramtyti. Skaldyti grūdai žymiai greičiau išbrinksta (sugeria vandenį), duonos minkštime atrodo patraukliai ir valgant nesijaučia kietų sausų grūdų.
Paskirtis: naudojami kaip priedas įvairių duonos rūšių, ypač su grūdais, gamybai. Duona praturtinama mikroelementais (Ca, Mg, P, Fe, K, Na) ir vitaminais (B grupės, PP, C, E, provitaminais A). Skaldyti, traiškyti ir pjaustyti grūdai suteikia duonai rupumo.
Dozavimas: 10 – 50 % miltų kiekiui.
Naudojimas: įvairiai suskaidyti grūdai gali būti užplikomi verdančiu vandeniu ir pamirkomi apie pusvalandį arba užpilami paprastu šaltu vandeniu ir palaikomi apie 4 -5 val., kad išbrinktų, ir dedami į tešlą. Tolimesnis gamybos procesas atliekamas pagal recepte nurodytą technologiją.
Skaldyti grūdai gaminami leidžiant grūdus per specialias valcų stakles. Jomis grūdas yra suskaldomas į netolygias stambias dalis.
Traiškyti grūdai gaminami specialia įranga – volų tipo staklėmis, kuriomis grūdai yra suspaudžiami – suplojami.
Pjaustyti grūdai – tai naujausias mūsų gaminys – kuris gaminamas specialia įranga, kuria grūdas yra supjaustomas į 3 tolygias dalis ir šio proceso metu beveik nėra miltų. Grūdai yra maždaug vienodo dydžio, puikiai atrodo, greičiau ir tolygiau išbrinksta.
Šių apdorotų grūdų duonai bei šlifuotų rugių, spelta ir įprastų kviečių galite įsigyti UAB „Malsena Plius“:
– 1 kg popieriniai maišai;
– 10 kg popieriniai maišai;
– 25 kg popieriniai maišai.
Teiraukitės kontaktais
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku