UNIVERSALUS RAUGAS | Malsena UNIVERSALUS RAUGAS | Malsena
LT
EN

Receptai

UNIVERSALUS RAUGAS

Šis raugas yra universalus, todėl, kad jį maitinant du kartus su viso grūdo dalių ruginiais miltais kas 12 val., Jūs gausite ruginį raugą, o jei maitinsite su kvietiniais miltais turėsite kvietinį raugą. Jeigu ilgai nekepate, tai maitinti patartina su ruginiais viso grūdo miltais, tuomet raugas bus stiprus.

1 diena

60 g viso grūdo dalių ruginių miltų;
85 g vandens (25 °C);

Viską sumaišyti, uždengti maistine plėvele ir palikti šiltoje vietoje 24 val.

2 diena

Lengvai pamaišyti raugą, įpilti 60 g viso grūdo dalių ruginių miltų, 85 g šilto vandens ir viską sumaišyti ir uždengti plėvele. Laikyti šiltoje vietoje 24 val.

3 diena

Priklausomai nuo temperatūros, kurioje laikomas raugas, jis gali užaugti per dvi, tris ar keturias dienas. Jeigu visą darėte tinkamai, tai raugas trečią dieną užaugs beveik dvigubai. Išmeskite pusę raugo, o į likusį įpilkite 60 g kvietinių miltų, geriausia, su didesniu baltymų kiekiu, galima (550D) ir 55 g šilto (20-22°C) vandens, viską sumaišykite ir laikykite 24 val.

4 diena

Raugas užaugs maždaug 1/3. Išmesti pusę kiekio, o į likusį supilti 60 g kvietinių miltų (550D)
ir 55 g vandens, sumaišyti ir laikyti 24 val.

5 diena

Dar kartą išmeskite pusę raugo ir supilkite 60 g kvietinių miltų (550D), 55g vandens. Gerai sumaišykite, uždenkite plėvele. Jeigu per 12 val. raugas pakils trigubai, jo skonis bus lengvai rūgštus, o kvapas malonus, raugas paruoštas, galima maišyti duoną.

Paruošimas

Susiję produktai:

Komentarai
Andrius2017-02-15 12:49 rašė:

Laba diena,

ar įmanoma pasiekti jūsų svetainės senąją versiją, su receptais, bei visais klausimais, ir atsakymais po jais?

Malsena | Aurelija2017-02-17 10:00 rašė:

Sveiki, Andriau, apgailestaujame, tačiau senosios versijos pasiekti negalima. Kokių klausimų turite? Mūsų technologai mielai atsakys.

Giedrė2019-01-30 13:39 rašė:

Laba diena .

Ar reikia padaryti skylutes pleveleje ?

Malsena2019-02-07 15:25 rašė:

Taip, galite padaryti labai nedideles skylutes.

Irma2019-10-19 00:28 rašė:

Laba diena,
Darau jau kelintą kartą raugą pagal receptą bet dažniausiai būna taip kad po trečios dienos jis man atsiskiria nusistovi vanduo viršuje ir kad ir bandant padėti daugiau miltų jis neberūgsta. Ką būtent darau ne taip?

Malsena2019-10-22 08:31 rašė:

Sveiki, gaminant mažą kiekį raugo miltuose ne visada būna pakankamas kiekis gerųjų bakterijų, dėl to ir nepavyksta. Pabandykite įdėti ¼ a.š. medaus pirmą dieną, o toliau taip pat.

Gintare2020-05-15 18:02 rašė:

Sveiki,
1) Kokiems duonos receptas galėčiau naudoti šį raugą (jei trečią dieną dėsiu kvietinius miltus?
2) Gal žinote ar kvietiniai miltai 550 užsienyje žymimi kitaip ar taip pat?
Ačiū

Fausta2020-06-18 11:22 rašė:

Sveiki,
tinka bet kuriai duonos receptūrai iš mūsų internetinio puslapio. Jeigu raugą pamaitinsite kvietiniais miltais, tuomet galite naudoti receptūras, kuriose nurodytas kvietinis raugas, jeigu pamaitinsite ruginiais miltais, tada naudokite receptūras, kuriose reikalingas ruginis raugas. Ruginė duona pasižymi rūgštesniu skoniu, priešingai nei kvietinė duona.
Rekomenduotumėme išbandyti speltos duonos arba su avižiniais dribsniais duonos receptūras.