Japoniškieji purūs blyneliai pagal Liuciną Rimgailę | Malsena Japoniškieji purūs blyneliai pagal Liuciną Rimgailę | Malsena
LT
EN

Receptai

Japoniškieji purūs blyneliai pagal Liuciną Rimgailę

Dalinamės „Madingų blynų dirbtuvių“ saldžiųjų blynų receptu pagal Liuciną Rimgailę ♥

Liucina siūlo išbandyti japoniškuosius suflė tipo blynelius, kuriuos dirbtuvių dalyvės šmaikščiai vadino „drebuliukais“.

8 blyneliams reikės
Padažui reikės
  • 500 g Maskarponės sūrio
  • 500 g 36 proc. riebumo grietinėlės
  • 200 g cukraus
  • 400 g šaldytų uogų
Papuošimui

Šviežių uogų, mėtų lapelių.

Kepimui

Kepimui reikės metalinių žiedų (maždaug aštuonių centimetrų skersmens).

Paruošimas

Kepame blynus
  1. Trynius, 30 g cukraus, pieną ir mišinį blyneliams išplakite.
  2. Kitame dubenyje išplakite baltymus su žiupsniu druskos. Pabaigoje į šią masę įberkite 30 g cukraus ir išplakite iki labai standžių putų.
  3. Baltymus per tris kartus, labai švelniais judesiais įmaišykite į tešlos masę.
  4. Keptuvę ir metalinius žiedus apipurkškite aliejumi ir nustatykite neaukštą temperatūrą.Tešlą pilkite iki pusės metalinio 2/3 žiedo aukščio.
  5. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite apie 7-8 min. Paskui greitai žiedus su blynų tešla apverskite, kepkite dar kelias minutes.

 

 

Ruošiame padažą
  1. Braškes pavirkite iki 10 min, po to perkoškite, kad liktų tik tyrė.
  2. Įmaišykite 80 g cukraus ir pilnai atvėsinkite.
  3. Maskarponės sūrį, grietinėlę ir 120 g cukraus išplakite iki standumo, įmaišykite norimą kiekį tyrės ir švelniai išmaišykite.
  4. Patiekite su blyneliais, šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.

Liucina Rimgailė ir japoniškieji purūs blyneliai

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai