Avokadų blynai su kiaušiniu „marškinėliuose“ pagal Renatą Ničajienę | Malsena Avokadų blynai su kiaušiniu „marškinėliuose“ pagal Renatą Ničajienę | Malsena
LT
EN

Receptai

Avokadų blynai su kiaušiniu „marškinėliuose“ pagal Renatą Ničajienę

Dalinamės „Madingų blynų dirbtuvių“ sočiųjų blynų receptu pagal Renatą Ničajienę ♥

Blyneliai traukia akį savo išvaizda, o tobulą skonį jiems suteikia lašiša ir be lukšto virtas kiaušinis.

Blynų tešlai
  • 1 prinokusio avokado
  • 20 g šviežių kalendrų
  • 1 šaukšto žaliosios citrinų sulčių
  • 125 ml raugintų pasukų
  • 1 kiaušinio
  • 250 ml šviesių „Malsenos“ speltų miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 a. š. druskos
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • purškiamo alyvuogių aliejaus
Pateikimui
  • 3 kiaušinių
  • 3 plonai pjaustytų sūdytos lašišos riekelių
  • padažo (žr. žemiau)
Padažui
  • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
  • 1 v. š. citrinų sulčių
  • 3 v. š. tyro alyvuogių aliejaus
  • ½ a. š. medaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Papuošimui

Papuošimui pasiruošiame daigintų žalumynų, šviežių kalendrų šakelių

Paruošimas

  1. Avokado minkštimą užpilkite žaliosios citrinos sultimis, raugintomis pasukomis, įmuškite kiaušinį ir sutrinkite elektriniu trintuvu į vientisą masę. Suberkite kalendrų lapelius, druską su pipirais ir cukrų, sutrinkite iki vientisumo.
  2. Speltų miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į paruoštą žaliąją masę.
  3. Keptuvę įkaitinkite, lengvai papurškiame alyvuogių aliejaus ir ant vidutinės kaitros kepkite nedidelius blynelius.
  4. Kol kepa blynai išvirkite kiaušinius be lukšto. Nedidelius puodelius išklokite maistine plėvele, ją lengvai ištepkite aliejumi. Į juos įmuškite po kiaušinį ir plėvelę užsukite.
  5. Užvirkite puodą vandens, į jį suleiskite paruoštus kiaušinius. Virkite apie 3-4 minutes. Tada išgriebkite iš vandens ir nuimkite plėvelę.
  6. Paruoškite padažą. Garstyčias sumaišykite su citrinų sultimis ir medumi, supilkite alyvuogių aliejų, suplakite ir skaninkite druska bei pipirais.
  7. Tris-keturis žaliuosius blynus dėkite vieną ant kito, ant viršaus suraitykite lašišą, ant jos dėkite ką tik išvirtą be lukšto kiaušinį. Apšlakstykite paruoštu padažu, apibarstykite maltais pipirais ir puoškite daigintais žalumynais.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai