SPELTA DUONA SU SĖKLOMIS | Malsena SPELTA DUONA SU SĖKLOMIS | Malsena
LT
EN

Receptai

SPELTA DUONA SU SĖKLOMIS
Sudėtis

200 g kvietinio raugo (Richardo)

150 g viso grūdo speltų miltų

250 g šviesių speltų miltų*

280 g vandens (16–18 °C temperatūros)

10 g druskos

10 g cukraus

 

35 g razinų

25 g saulėgrąžų

25 g sėzamo sėklų

25 g linų sėmenų (termiškai apdorotų)

*vietoje šviesių speltų miltų galite naudoti tradicinius kvietinius miltus (550D)

Paruošimas

Į dubenį su vandeniu sudėkite iš anksto pasigamintą kvietinį raugą. Gerai išmaišykite rankomis. Supilkite miltus, cukrų, druską ir maišykite buitiniu maišytuvu su spiraliniais antgaliais apie 7-10 min. arba minkykite rankomis 10–15 min., kol tešla taps elastinga ir vienalytė. Tuomet supilkite sėklas ir razinas, dar kartą pamaišykite, kad sėklos tolygiai pasiskirstytų tešloje. Masę iškrėskite ant aliejumi patepto stalo, suformuokite rutulį ir įdėkite į aliejumi pateptą dubenį. Laikykite kambario temperatūroje apie 2 val. Į aliejumi išteptą duonos kepimo formą sudėkite paraugintą tešlą, tolygiai paskirstykite, paviršių pabarstykite miltais, uždenkite skepeta ir palikite kilti. Kildykite šiltoje kambario vietoje, kol tešlos tūris padvigubės. Į iki 220°C įkaitintą orkaitę įdėkite pakilusią duonos tešlą ir kepkite apie 30-40 minučių. Išimkite iškeptą kepaliuką iš formos ir atvėsinkite.

Pastaba: šią duonelę galima kepti ir be priedų.

Susiję produktai:

Komentarai
Rima2018-05-04 20:21 rašė:

Sveiki.O negalima butu daryti duonos tik is vienos rusies spelta miltu?Kodel patariama maisyti poros rusiu?Aciu

Malsena2018-05-07 11:47 rašė:

Sveiki, Rima. Taip, galima maišyti ir tik iš vienos rūšies miltų – svarbiausia išlaikyti bendrą miltų kiekį. Kadangi ši duona yra balta duona, tad tokiu atveju galite naudoti ir vien šviesius speltų kviečių miltus. Viso grūdo dalių speltų miltų patariame įdėti dėl jų savitesnio skonio ir maistinių medžiagų.