MEDAUS DUONA | Malsena MEDAUS DUONA | Malsena
LT
EN

Receptai

MEDAUS DUONA
Sudėtis

250 g viso grūdo kvietinių miltų;

250 g. kvietinių miltų 550 D arba 812 D;

20 g augalinio aliejaus;

 

250 g drungno vandens;

100-150 medaus;

5–7 g sausų mielių;

10 g druskos.

Paruošimas

Duonkepėje. Supilkite į duonkepės kibirėlį vandenį, pašildytą medų ir aliejų. Ant viršaus supilkite sausus sumaišytus produktus. Pasirinkite kvietinės duonos kepimo programą (trukmė apie 2 val 30 min.)

Orkaitėje. Supilkite į dubenį visus produktus ir plakite plaktuvu apie 5-7 min, kol tešla taps elastinga. Padalinkite tešlą į dvi dalis, suformuokite kepalėlius ir sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikite šiltoje vietoje apie 60- 90 min., kad pakiltų. Tada paviršių įpjaukite kryželiu ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite įkaitusioje orkaitėje (210-180 C) apie 30 min, kol gražiai apskrus.

Susiję produktai:

Komentarai