250 g viso grūdo kvietinių miltų;
250 g. kvietinių miltų 550 D arba 812 D;
20 g augalinio aliejaus;
250 g drungno vandens;
100-150 medaus;
5–7 g sausų mielių;
10 g druskos.
Duonkepėje. Supilkite į duonkepės kibirėlį vandenį, pašildytą medų ir aliejų. Ant viršaus supilkite sausus sumaišytus produktus. Pasirinkite kvietinės duonos kepimo programą (trukmė apie 2 val 30 min.)
Orkaitėje. Supilkite į dubenį visus produktus ir plakite plaktuvu apie 5-7 min, kol tešla taps elastinga. Padalinkite tešlą į dvi dalis, suformuokite kepalėlius ir sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikite šiltoje vietoje apie 60- 90 min., kad pakiltų. Tada paviršių įpjaukite kryželiu ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite įkaitusioje orkaitėje (210-180 C) apie 30 min, kol gražiai apskrus.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku