Mažieji karalienės Viktorijos pyragaičiai | Malsena Mažieji karalienės Viktorijos pyragaičiai | Malsena
LT
EN

Receptai

Mažieji karalienės Viktorijos pyragaičiai

Tikras pavasaris lėkštėje! ☀️ Mažieji karalienės Viktorijos pyragaičiai pagaminti iš mūsų karališkų miltų 👑❤️ Receptas Jūsų šventiniams susitikimams prie arbatos puodelio.

Pyragaičių tešlai
Kremui
  • 40 g sviesto
  • 150 g miltelinio cukraus
  • 1 v.š. pieno (ar daugiau, jei reikia)
  • braškių arba aviečių uogienės

Jei norite, kremą galite pasigaminti išplakę maskarponės sūrį, plakamąją grietinėlę ir cukrų.

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Sviestu lengvai patepkite keksiukų kepimo skardą / formeles.
  2. kartu sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite į šalį.
  3. Dideliame maišymo inde išsukite sviestą su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Vieną po kito įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. Palengva suberkite ir išmaišykite miltus.
  4. Tešla užpildykite pusę keksiukų formelės tūrio. Kepkite viduriniame orkaitės stalčiuje apie 12-15 minučių. Ar pyragaičiai iškepę, tikrinkite su mediniu iešmeliu – ištrauktas iešmelis turėtų likti sausas.
  5. Leiskite pyragaičiams kelias minutes atvėsti formoje. Tuomet išimkite ir palaukite, kol visiškai atvės.
  6. Pasiruoškite kremą. Iki vientisos masės suplakite sviestą, cukraus pudrą ir pieną. Jei sviesto kremas yra pernelyg standus, įpilkite dar pieno, iki išgausite kreminę konsistenciją. Kremą supilkite į konditerinį maišą su vidutiniu arba dideliu apvaliu antgaliu.
  7. Pyragaičiams atvėsus padalinkite juos į dvi dalis (lyg dalintumėte biskvitą į lakštus).
  8. Ant pyragėlių apatinio pagrindo išspauskite šiek tiek kremo bei uogienės (žr. nuotrauką). Kitą pagrindą atsargiai uždėkite ant viršaus ir pabarstyktie milteliniu cukrumi.

Susiję produktai:

Komentarai