Speltų pyragas su ridikėliais | Malsena Speltų pyragas su ridikėliais | Malsena
LT
EN

Receptai

Speltų pyragas su ridikėliais

Dar viena soti pavasariško kepinio idėja – speltų pyragas su ridikėliais 🍃🥧 Šįkart renkamės ypatingus speltų kviečių miltus ir kiek netikėta pyragams ingredientą – ridikėlį! P.S. Speltų kviečių miltus rekomenduojame išbandyti ir glitimo vengiantiems skanautojams (daugiau informacijos).

 

Pyrago pagrindui reikės:

140 g „Malsenos“ šviesių speltų kviečių miltų

100 g „Malsenos“ visų grūdo dalių speltų kviečių miltų

20 g miltelinio cukraus

1/2 a.š. druskos

230 g kreminio sūrio, šalto supjaustyto kubeliais

3-4 v.š. šalto vandens (35 g + 15 g)

1 kiaušinio baltymo, lengvai išplakto (kepiniui patepti)

Įdarui reikės:

3 kiaušinių

2 kiaušinių trynių

95 g grietinėlės

1 a.š. druskos

3/4 a.š. kario miltelių

1/4 a.š. maltos kalendros

2 skiltelės šviežio česnako

100 g raudonųjų ridikėlių, pjaustytų griežinėliais

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir pasiruoškite pailgesnę stačiakampę kepimo formą.
  2. Sumaišykite šviesius ir visų grūdo dalių speltų kviečių miltus, miltelinį cukrų, druską. Sudėkite kreminį sūrį ir šaltą vandenį. Masę minkykite rankomis ir perkelkite į kepimo skardą. Rankomis suplokite tešlą, formuokite lovelį.
  3. Jei kepsite pyragą tą pačią dieną, palikite šaldytuve atvėsti 30 minučių, vėliau perkelkite į šaldiklį ir palaikykite dar 15 minučių. Jei kepsite kitą dieną, tiesiog palikite pastovėti šaldytuve pernakt ir prieš kepant papildomai nebešaldykite.
  4. Prieš šaunant kepti į orkaitę, apdenkite folija ir uždėkite ant viršaus kitą šiek tiek mažesnę skardą / indą / kitų nedegių produktų, kad neleistų tešlai kilti kepant. Taip kepkite 25 minutes. Tuomet nuimkite papildomą svorį. Jei tešla ims pūstis, pradurkite šakute ir kepkite dar 15 minučių. Patepkite kiaušinio baltymais ir kepkite dar 2 minutes.
  5. Kol pyragas kepa, pasiruoškite įdarą. Suplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius, grietinėlę, druską, karį, kalendrą ir smulkintą česnaką. Šią masę supilkite ant dar karštos pyrago plutos. Sudėkite griežinėliais pjaustytus ridikėlius ant viršaus. Kepkite orkaitėje 20-25 minutes.
  6. Pyragui iškepus būtinai leiskite atvėsti bent 10 minučių. Pyragas skaniausias, jei patiekiamas dar šiltas.

Susiję produktai:

Komentarai