Mielinis speltų pyragas su uogmis, kuriam galite tarti TAIP! Receptui siūlome naudoti speltų kviečių miltus, kurie įtiks net ir glitimo vengiantiems smaližiams, o pyragą saldinti cukranendrių arba kokosų cukrumi. Jei netoleruojate laktozės, tiesiog pakeiskite įprastą pieną – migdolų.
450 g „Malsenos“ šviesių speltų kviečių miltų
pusės pakelio sausų mielių
žiupsnelio druskos
180 ml šilto pieno (pasirinktinai įprasto, migdolų ar kt.)
120 ml šilto vandens
80 ml augalinio aliejaus
40 g klevų sirupo arba cukranendrių cukraus
60 g minkšto sviesto
60 g cukraus (pasirinktinai įprasto, cukranendrių arba kokosų)
200 g šaldytų uogų (aviečių, gervuogių ir mėlynių)
2 a.š. kukurūzų krakmolo
250 g kreminio maskarponės sūrio
20 g minkšto sviesto
3-4 v.š. klevų sirupo arba medaus
šlakelio vanilės esencijos
šiek tiek pieno (pasirinktinai įprasto, migdolų ar kt.)
Kartu išmaišykite visus glajui skirtus ingredientus (išskyrus pieną). Pieną pilkite tik, jei masė gausis per tiršta.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku