Tartaletė su šviežiomis uogomis | Malsena Tartaletė su šviežiomis uogomis | Malsena
LT
EN

Receptai

Tartaletė su šviežiomis uogomis

Artėjant šviežių uogų sezonui norisi jomis gardinti įvarius naminius desertus! Vienas tokių desertų – mūsų siūloma tartaletė su braškių, aviečių ir šilauogių karūna🍓

Tešlai
  • 180 g „Ekstra“ kvietinių miltų
  • 80 g tirpinto sviesto
  • 30 g rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
Įdarui
  • 115 g cukraus
  • 20 g kvietinių miltų (tiks ir įprasti kvietiniai)
  • žiupsnelis druskos
  • 110 g plakamosios grietinėlės (rekomenduojame 36% riebumo)
  • 2 v.š. apelsinų sulčių
  • 3 kiaušiniai
Papuošimui
  • Šviežių braškių, mėlynių arba šilauogių, aviečių
  • 1 pakelio želė

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  2. Tešlai skirtus ingredientus išmaišykite ir supilkite į kepimo popieriumi ištiestą formą.
  3. Kepkite 8-10 min. Leiskite atvėsti 15 min.
  4. Kol tartaletės pagrindas kepa, į indą suberkite cukrų, 2 v.š. kvietinių miltų ir žiupsnelį druskos. Maišydama elektriniu plakikliu palengva supilkite grietinėlę, apelsinų sultis, įmuškite kiaušinius. Masę supilkite ant jau iškepusios tartaletės pagrindo.
  5. Kepkite 165 °C maždaug pusvalandį (nenustebkite, kepant įdaras šiek tiek išsipūs).
  6. Iškepus leiskite pyragui visiškai atvėsti. Tuomet sudėkite uogas ir teptuku užtepkite skystą želės masę ant uogų.
  7. Prieš ragaujant leiskite sustingi šaldytuve.

Susiję produktai:

Komentarai