38 g paruošto Levain raugo;
52 g kvietinių miltų 550D;
4 g ruginių sijotų miltų;
32 g vandens;
Viską sumaišyti ir palikti 6-12 val. rūgti.
490 g kvietinių miltų 550D;
10 g sijotų ruginių miltų;
325 g vandens ( 25-30C);
1 g sausų mielių;
11 g druskos.
Sudėti miltus, vandenį ir mielės į maišyklės dubenį, maišyti 1 greičiu 4 min. ir palikti rūgti 30 min. Po to įberti druską, įdėti paruoštą maišinį ir minkyti dar apie 5 minutes. Gautą tešlą susukti į rutulį ir įdėti į aliejumi išteptą indą, apdengti plona maistine plėvele ir palikti šiltoje vietoje 1 val.
Pakilusią tešlą išimti ant aliejuoto stalo (lygia puse žemyn) ir sulankstyti nuo kraštų iki vidurio iš abiejų pusių ir per pusę, paskui iš viršaus ir apačios iki pusės ir per pusę. Taip pakartoti kelis kartus, kad lygi pusė, kuria tešla guli ant stalo, būtų kuo daugiau ištempta. Apversti lygia puse į viršų, įdėti į kepimo formą ir kildyti šiltoje vietoje 2,5 val. Prieš kepant kepaliuko paviršių lengvai įpjauti. Kepti su garais 240°C temperatūroje 40 min. Iškepusi duona apskrunda iki gražiai gelsvai rudos spalvos.
Labai skani duona! Gaila, negaliu įdėti nuotraukos, labai gerai pavyko pagal šį recepta.
Džiaugiamės, kad pavyko!