Bananinė-šokoladinė avižinė košė pagal Pusryčiams | Malsena Bananinė-šokoladinė avižinė košė pagal Pusryčiams | Malsena
LT
EN

Receptai

Bananinė-šokoladinė avižinė košė pagal Pusryčiams

Pasitinkame „Košės dieną“, suvieniję jėgas su tinklaraščio „Pusryčiams“ autore Gabriele ir apsiginklavę neeiliniais avižinių košių receptais. Dalinamės antruoju receptu.

  • 50 g visų grūdo dalių avižinių dribsnių
  • 100-150 ml migdolų pieno
  • 1 a. š. tamsios kakavos (nesaldintos, be priedų)
  • 2 bananų: 1 gerai sunokusio (įtrinsiu į košę), kito karamelizavimui
  • 1 v. š. riešutų sviesto
  • gabalėlio sviesto
  • klevų sirupo
  • kelių gabalėlių juodojo šokolado
  • kokoso kūbelių, drožlių arba dribsnių
  • žiupsnelio stambios druskos

Paruošimas

  1. Virimui skirtame šiek tiek gilesniame inde įkaitinkite migdolų pieną. Jam užvirus suberkite avižinius dribsnius. Iškart įberkite šaukštelį tamsios kakavos ir išmaišykite.
  2. Paruoškite bananus. Vieną sutrinkite, o kitą – perpjaukite išilgai pusiau karamelizavimui. Trintą bananą įmaišykite į verdančią košę.
  3. Įkaitinkite keptuvę su gabalėliu sviesto. Perpjauta puse žemyn dėkite bananą, į keptuvę įpilkite arbatinį šaukštelį klevų sirupo. Atidžiai stebėkite bananą, kad gražiai paruduotų, bet neperkeptų.
  4. Bananui iškepus ir košei išvirus, serviruokite košę. Į dubenėlį dėkite košę, ant viršaus – karamelizuotą bananą. Košę pagardinkite riešutų sviestu, juodojo šokolado gabalėliais, kokoso drožlėm, kubeliais arba dribsniais, trūkstant saldumo – šlakstykite klevų sirupu. Viską užbaikite pabarstydami stambia druska.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai