Dalį mišinio (0,950 kg) supilti į dubenį, įpilti 600 ml šilto (35-38 ºC) vandens, suberti sausas mieles ir sumaišyti. Sauso mišinio 50g (1 saują) pasilikti tešlos apdorojimui, nes minkoma tešla yra lipni.
Tešlą minkyti iki vienalytės masės rankomis (arba maišyti 5-8 min.su spiraliniu maišytuvu lėčiausiu greičiu). Išminkytą tešlą palikti tame pačiame dubenėlyje, uždengti, įdėti į pašildytą iki 45ºC orkaitę ir laikyti 35-40 min.
Pabarstyti stalą likusiu miltų mišiniu, iškrėsti ant jų pakildintą tešlą, ir dar ją apibarstyti miltais. Iškočioti 1-1,5 cm storio tešlos lakštą, supjaustyti jį vienodo dydžio (~15 cm) juostelėmis arba suteikti kitokią norimą formą. Pusgaminių paviršių galima pabarstyti kmynais, įv. sėklomis arba miltais.
Suformuotus pusgaminius kildyti 50-60 min. šiltai, kol jų tūris padidės. Galima kildiyti orkaitėje, prieš tai sušildžius ją iki 45 ºC temperatūros ir įdėjus į ją dubenį su garuojančiu, prieš tai užvirintu vandeniu.Tuomet kildinama duonelė neapdžius.
Kai duonos pusgaminiai pakyla, atsargiai ištraukti juos iš orkaitės. Įkaitinti orkaitę iki 200ºC temperatūros. Tada vėl atsargiai įdėti pusgaminius į orkaitę ir kepti apie10 min, kol susiformuos lengva plutelė. Tada sumažinti kepimo temperatūrą iki 160 ºC ir kepti dar: pirštelius apie 10 min., o duoną apie 30 min., kol plutelė įgaus gražią rudą spalvą.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku