Sūri avižinė košė su be lukšto virtu kiaušiniu pagal Pusryčiams | Malsena Sūri avižinė košė su be lukšto virtu kiaušiniu pagal Pusryčiams | Malsena
LT
EN

Receptai

Sūri avižinė košė su be lukšto virtu kiaušiniu pagal Pusryčiams

Pasitinkame „Košės dieną“, suvieniję jėgas su tinklaraščio „Pusryčiams“ autore Gabriele ir apsiginklavę neeiliniais avižinių košių receptais. Dalinamės trečiuoju receptu.

Jums reikės:
  • avokado
  • fetos
  • sezamų
  • mėgstamų daigų

Paruošimas

  1. Nedideliame virimui skirtame inde įkaitinkite vandenį kiaušinio virimui.
  2. Iš anksto pasiruoškite daržoves. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite, pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su sviestu ir druska. Supjaustykite avokadą, nuplaukite špinatus.
  3. Kitame virimo inde įkaitinkite mėgstamą sultinį. Jam užvirus suberkite avižinius dribsnius, košę virkite 5 minutes.
  4. Kol verda košė, paruoškite be lukšto virtą kiaušinį. Kiaušinį įmuškite į nedidelį dubenį ar puodelį. Primažinkite puodą kaitinančią ugnį taip, kad vanduo beveik nebevirtų. Išsukite puode esantį vandenį šaukštu taip, kad susidarytų nedidelis sūkurys, o į jo vidurį „įleiskite“ kiaušinį. Virkite lygiai 3 minutes.
  5. Kiaušiniui išvirus, jį atsargiai išimkite iš vandens ir padėkite ant popierinio ar medžiaginio rankšluosčio, kad apdžiūtų.
  6. Serviruokite košę: į dubenėlį dėkite išvirtą košę, keptus pievagrybius, avokadą, špinatus, ant viršaus – be lukšto virtą kiaušinį ir daigus. Viską barstykite fetos sūriu ir sezamo sėklomis.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai