250 g VISO GRŪDO RUGINIŲ miltų;
Žiupsnelio druskos;
0.5 v. š. cukraus;
450 ml pieno;
4 kiaušinių;
20 g ištirpinto sviesto.
100 g tuno aliejuje;
3 smulkiai pjaustytų agurkų;
140 g smulkiai pjaustytų pomidorų;
50 g sutrinto avocado;
1 v. š. petražolių;
1 v. š. krapų;
10 baziliko lapų;
20 g mulkiai pjaustyto kietojo sūrio;
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Dubenėlyje į miltus sudedame druską ir cukrų.
Ant miltų įmušame kiaušinius ir įpilame trečdalį pieno.
Maišome tik kiaušinius ir pieną esančius ant miltų, miltus prie kraštų paliekame nemaišytus. Kai kiaušinių ir pieno masė tampa vientisa, įpilame dar trečdalį pieno ir šį kartą maišome visa masę, pabaigoje supilame likusį trečdalį pieno ir gerai išmaišome (geriausiai rankiniu plaktuvėliu).
Galiausiai sudedame sviestą, išmaišome ir paliekame tešlą 30 minučių pastovėti.
Įdaro paruošimas
Sudedame visus ingredientus į dubenį ir išmaišome, pridedant druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas
Įkaitiname keptuvę, patepame sviestu ar aliejumi visa keptuvės plotą.
Pilame tešlą į keptuvę ir kepame ant mažos ugnies, kol blynas apačioje taps rusvas. Apverčiame.
Kai blynai paruošti, į juos suvyniojame įdarą ir dedame į specialius indus arba ant kepimo popieriaus ar folijos, kad nepriliptų.
Kepame orkaitėje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku