Liucinos veganiškas šokoladinis tortas su burokėliais ir avokadais | Malsena Liucinos veganiškas šokoladinis tortas su burokėliais ir avokadais | Malsena
LT
EN

Receptai

Liucinos veganiškas šokoladinis tortas su burokėliais ir avokadais

Trečiasis Pyragų dienai skirtas receptas – šįkart tai Liucinos itin kruopščiai kurtas veganiškas šokoladinis tortas su burokėliais ir avokadais. Mūsų manymu – pati tikriausia šokoladinė pasaka tamsiems ir jaukiems vakarams 🌙.

Tešlai reikės:
  • 3 stiklinių (po 250ml) kvietinių miltų „Self-raising“
  • 170 ml kakavos
  • 250 ml rudojo cukraus
  • 2 kupinų v. š. maltų linų sėmenų
  • 6 v. š. šilto vandens
  • šiek tiek vanilės pastos/ekstrakto
  • žiupsnio druskos
  • 500 ml keptų ir sutrintų burokėlių
  • 250 ml augalinio pieno
Kremui reikės:
  • 2 prinokusių, šaltų bananų
  • 2 prinokusių avokadų
  • 10 minkštų datulių
  • 6 kupinų šaukštų nesaldintos kakavos
  • agavų sirupo pagal skonį

Paruošimas

  1. Linų sėmenis užpilkite šiltu vandeniu ir leiskite išbrinkti.
  2. Visus sausus ingredientus sumaišykite dubenyje. Sudėkite ten burokėlių piurė, supilkite augalinį pieną ir vanilės pastą arba ekstraktą. Viską išmaišykite. Tuomet sudėkite linų sėmenis.
  3. Viską dėmesingai išmaišykite, kad tešla būtų vientisa. Supilkite į 23 cm skersmens kepimo formą ir kepkite apie valandą, 180°C temperatūroje.
  4. Visus kremo ingredientus smulkinkite iki vientisos masės. Padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų.
  5. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite per pusę arba į 3 lakštus.
  6. Ant kiekvieno užtepkite paruošto kremo ir taip sluoksniuokite vieną po kito. Viršų galima puošti kuo įvairiausiai: smulkintais riešutais, šviežiomis uogomis ar malta kava.

Skanaus!

 Paverskite savo firminį pyragą „Liu Patty“ desertinės žvaigžde!
O ar jūs turite savo firminį pyrago receptą? Kelkite jį kartu su nuotrauka į savo Instagram profilį, žymėkite grotažyme #pyragudienaMalsena ir dalyvaukite Pyragų dienos konkurse! Daugiau informacijos rasite čia.

Susiję produktai:

Komentarai