Paruošimas
350 g mišinio, 140 ml šilto vandens, 50 g tirpinto sviesto, 8 g sausų mielių
- Mišinį (pakelis 1) ir sausas mieles (atskiras pakelis ) supilti į indą ir išmaišyti.
- Ištirpinti 50 g sviesto, leisti atvėsti. Sviestą kartu su 140 ml šilto vandens įmaišyti į miltus ir užminkyti minkštą tešlą.
- Tešlą apdengti plėvele ir leisti pakilti 15–20 min. Norint ypač minkštų žagarėlių, tešlą palaikyti, kol pakils dvigubai.
- Ant pabarstyto miltais paviršiaus iškočioti 0,2–0,4 cm storio lakštą. Supjaustyti 2–2,5 cm pločio ir 10–12 cm ilgio juostelėmis. Juostelių viduryje padaryti nedidelę įpjovą ir paėmus už vieno galo perkišti per vidų.
- Pasirinktinai nuo virimo indo dydžio įkaitinti 0,5-1 l augalinio aliejaus. Į verdantį aliejų dėti žagarėlius, apvirti iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Išėmus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
- Apibarstyti milteliniu cukrumi (pakelis 2).
Labai paprasta pagaminti ir skanu. AČIŪ.
Džiaugiamės, kad patiko produktas!
Sveiki,
Ar pastovėjus tešla turi būti skysta?
Sveiki, jei naudojate duoną iš mišinio, ją reikia kepti kepimo formoje – tešla būna minkšta, bet neskysta. Patariame užmaišius tešlą sudėti ją į kepimo formą ir palaikyti 40 min, kaip nurodyta receptūroje, ir tik po to kepti.