Miltinis mišinys karameliniam obuolių pyragui | Malsena Miltinis mišinys karameliniam obuolių pyragui | Malsena
LT
EN

Produktai

Miltinis mišinys karameliniam obuolių pyragui

  • Beatos receptas
  • Su ant kraiko laikomų vištų kiaušiniais
  • Tinka kriaušių, slyvų ir persimonų pyragams
  • Lengva pagaminti

Produkto aprašymas

„Tikriausiai visi turite mėgstamiausio obuolių pyrago receptą, bet tokio tai tikrai dar nesate kepę! Šis pyragas išsiskiria karamelės skoniu ir pagaminimo greičiu – vos 5 minutės ir pyragas pašautas į orkaitę! Labai tinka rūgštesni obuoliai, bet bandykite kepti ir su kriaušėmis, slyvomis ir persimonais.“ – Beata

Paruošimo būdas

Jums reikės: 500 g miltinio mišinio, 180 ml aliejaus arba 180 g lydyto sviesto, 180 ml šalto vandens, 4–5 vidutinio dydžio obuoliai

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo formą (22–24 cm skersmens) patepkite sviestu arba aliejumi.
  2. Į dubenį suberkite miltinį mišinį ir nuolat maišydami supilkite vandenį ir aliejų (arba sviestą).  Maišykite, kol neliks sausų miltų gumulėlių.
  3. Į tešlą suberkite supjaustytus obuolius, išmaišykite ir supilkite į kepimo formą. Paviršių papuoškite obuolių griežinėliais. Kepkite 45–50 min.
Komentarai