„Malsenos“ kepimo akademijos ekspertė Sonata Šalkauskaitė atskleidžia tobulų kūčiukų paslaptis – kaip tinkamai derėtų juos paruošti, jog ir prieš močiutę gėda nebūtų. Tiesa, kadaise kūčiukai buvo labai paprasti – tai buvo pasninko maistas, kurio metu gyvulinės kilmės produktų vartoti nebuvo galima. Tik vėliau kūčiukų tešlą imta gardinti tokiais ingredientais kaip sviestas ar pienas.
1 kg kvietinių miltų;
480 ml vandens;
1/2 a. š. sausų mielių;
120 g cukraus;
2 a. š. vanilinio cukraus;
3 v. š. aguonų;
1/2 a. š. druskos;
70 g aliejaus.
Skanaus!
Labai gardūs kūčiukai gaunasi pagal šią receptūrą. Didelis dėkui Malsenai.
Džiaugiamės, kad patinka, Kristina! ☺️