Morkų pyragas | Malsena Morkų pyragas | Malsena
LT
EN

Receptai

Morkų pyragas

Visų išgirtasis morkų pyragas – tikras šviežių daržovių džiaugsmas Jūsų stalui…

Sudėtis:

2 kiaušiniai;

140 g cukraus;

130 ml aliejaus;

200 g tarkuotų morkų;

120 g kvietinių Malsenos miltų*;

0.8 a. š. kepimo miltelių;

Žiupsnelis muskato riešutų;

0.4 a. š. cinamono;

60 g graikinių riešutų.

 

*Kvietinius miltus galima keisti SELF-RAISING miltais ir tuomet nereikia kepimo miltelių.

 

 

Aptepui:

50 g ištirpinto sviesto;

120 g kreminio sūrio;

60 g cukraus pudros;

Šlakelis vanilės esensijos.

 

Paruošimas

  1. Riešutus susmulkiname.
  2. Miltus sumaišome su muskato riešutu, cinamonu, kepimo milteliais.
  3. Kiaušinius maišome su cukrumi ir išplakame iki purumo.
  4. Į kiaušinių masę supilame aliejų, išmaišome.
  5. Supilame riešutus bei miltų ir prieskonių mišinį, išmaišome.
  6. Sudedame tarkuotas morkas, išmaišome.
  7. Imame 20 cm skersmens apvalią kepimo formą, ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi, galiausiai supilame tešlą.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–45 min.
  9. Palaukiame, kol pyragas atvės.
  10. Tuo metu gardinimui skirtus produktus gerai išmaišome mikseriu ir aptepame pyrago viršų.

 

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai