Šokoladinis tortas su uogomis | Malsena Šokoladinis tortas su uogomis | Malsena
LT
EN

Receptai

Šokoladinis tortas su uogomis

Šokoladinis torčiukas, kuris nepaliks abejingų!

Pažadame, ragautojai ne tik ganys akys, bet ir liks maloniai nustebinti jo skonio🍫🍓

Puikiai tinka šventiniam stalui papuošti.

 

Biskvitui
  •  5 vienetai kiaušinių (M dydžio, kambario temperatūros)
  • 250 g cukraus
  • 200 g „Karališkų“ kvietinių miltų
  • 135 g aliejaus (bekvapio)
  • 100 ml vandens
  • 30 g kakavos
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek vanilės aromato

 

Sviestiniam kremui su sutirštintu pienu
  • 300 g minkšto sviesto
  • 400 g tirštinto pieno
Papuošimui
  • 100 g juodojo šokolado
  • mėgstamų uogų

Paruošimas

Biskvito paruošimas

⏲️ – 1 val.

1. 200 g cukraus, kakavą, aliejų ir vandenį supilkite į nedidelį puodą ir maišant kaitinkite iki virimo. Po to nuimkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.

2. Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi ir vanile, plakite 8 – 9 minutes. Plona srovele supilkite atvėsusį kakavos-aliejaus-cukraus mišinį į dubenį su plaktais kiaušiniais. Plakite, kol viską supilsite.

3. Miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišykite, persijokite ir po truputį, atsargiai įmaišykite į tešlą. Tik jokiu būdu neplakite.

4. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą, formą pasukite kelis kartus ratu ir dėkite į 170-180 C laipsnių orkaitę. Kepkite apie 45-50 minučių. Ar iškepė – patikrinkite mediniu pagaliuku. Jei įkišus ir ištraukus jis bus švarus, vadinasi pyragas iškepęs.

5. Iškepus leiskite 5 minutes atvėsti formoje, tada išimkite iš formos, apverskite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti. Pjaustykite biskvitą ne anksčiau kaip po 7 – 8 valandų.

Kremo paruošimas

1. Į plakiklio dubenį sudėkite suminkštintą sviestą. Suplakite jį įjungę didelį greitį.

2. Nesustodami mušti sviesto pradėkite pilti į jį po šaukštą tirštinto pieno. Toliau plakite, kol gausite purų vienalytį kremą.

3. Su paruoštu kremu pertepkite biskvitą, užtepkite kremo ir ant torto viršaus.

Papuošimas

Papuošimui išlydykite juodą šokoladą, jį pilkite ant torto viršaus ir šalia papuoškite uogomis.

Skanaus! 😉

Susiję produktai:

Komentarai