Plikyti sausainiai | Malsena Plikyti sausainiai | Malsena
LT
EN

Receptai

Plikyti sausainiai

Tas nostalgiškas saldumynas, kuriam reikia vos kelių ingredientų, esančių beveik kiekvieno šaldytuve. Desertas, kurį mums kepdavo močiutės: minkštutėliai ir lengvučiai plikyti sausainiai, kuriuos skaniausia valgyti dar šiltus, užsigeriant karšta kakava!

Jums reikės:
  • 360 ml pieno
  • 3 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 1 vanilės ankšties
  • 130 g cukraus
  • 75 g sviesto
  • 170 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų (550D)

Paruošimas

  1. Pieną supilkite į puodą, suberkite vanilės ankšties sėklytes, cukrų ir įpjaustykite sviestą.
  2. Kelias minutes pavirinkite ir puodą nukelkite nuo ugnies. Iš karto į karštą pieną dalimis berkite miltus ir nuolat intensyviai maišykite, kad masė ne sušoktų į vieną gniutulą, o virstų į blizgią, tirštą tešlą.
  3. Pagamintą tešlą palikite pravėsti. Tešla neturėtų būti karšta, kad pilami kiaušiniai nesukrešėtų.
  4. Kiaušinius lengvai paplakite ir po truputį pildami gerai įplakite į pravėsusią tešlą. Kiaušinių pilkite tiek, kad tešla išlaikytų savo formą ir nebūtų per skysta.
  5. Jei kiaušiniai labai dideli, plakinio kiek lieka.
  6. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu.
  7. Skardoje ant patiesto kepimo popieriaus formuokite nedidelius sausainius. Juos patepkite kiaušinio plakiniu, kad iškepę blizgėtų.
  8. Sausainius kepkite iki 180 °C su vėjeliu įkaitintoje orkaitėje arba 200 °C (funkcija: viršus-apačia) maždaug 30 minučių, kol gražiai apskrus ir išsipūs.
  9. Iškepusius palikite atvėsti orkaitėje, pradarytomis durelėmis, vėliau ištraukite pilnai atvėsti.

Susiję produktai:

Komentarai