Bene kiekvieno vaikystės mėgstamiausias desertas, kurį dažniausiai gamina visa šeima: mama ruošia tešlą, vaikai su nekantrumu suka žagarėlius, o tėtis kepa juos karštame aliejuje. O geriausia viso proceso dalis – apibarstyti cukraus pudros dulksna!
Jums reikės:
50 g sviesto
300 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų (550D)
3 kiaušinių trynių
100 g grietinės
1 citrinos žievelės
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai degtinės
žiupsnelio druskos
500 ml aliejaus virimui
cukraus pudros apibarstymui
Paruošimas
Minkštą sviestą išsukite su kiaušinių tryniais, grietine, keliais šaukštais degtinės ir citrinų sulčių, smulkiai įtarkuokite vienos citrinos žievelę.
Į paruoštą masę įmaišykite miltus ir druską, užminkykite kietoką tešlą. Ją reikėtų minkant rankomis vis patempti, kad taptų elastinga.
Paruoštą tešlą uždenkite maistine plėvele.
Tešlą supjaustykite į kelis gabalus ir kiekvieną jų plonai iškočiokite, kad būtų maždaug 2–3 mm storio.
Iškočiotą tešlą supjaustykite juostelėmis, juosteles padalinkite į 7 cm stačiakampius. Įpjaukite stačiakampio vidurį peiliu taip, kad galėtumėte perkišti stačiakampių galus per vidurį. Taip suformuosite bangeles.
Žagarėliai verdami aliejuje, įkaitintame iki 170–190 C. Tinkamai įkaitusiame aliejuje žagarėliai kelias minutes verda ant dugno o apvirę iškyla į paviršių. Vienai pusei apkepus, juos reikėtų apversti ant kitos. Iškepusius žagarėlius sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku