Duona su ciberžolėmis | Malsena Duona su ciberžolėmis | Malsena
LT
EN

Receptai

Duona su ciberžolėmis

Viena iš 2021-ųjų metų kepinių tendencijų – duonos paprasčiau ir maistingiau. Tad nepatyrusiems kepėjams į pagalbą ateis Vakarų pasaulyje jau prigiję miltiniai mišiniai, dominuos tokie skoniai kaip imbieras, ciberžolė, medus, citrusiniai vaisiai.

Jums reikės:

Pagardinimui – 1 v. š. ciberžolės miltelių. 

Paruošimas

Sumaišykite ingredientus ir minkykite tešlą rankomis apie 5 min, kol ši taps vientisa. Sukrėskite tešlą į aliejumi arba sviestu pateptą stačiakampę metalinę kepimo formą (apie 1,5 l talpos).  

Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite kildintis apie 5-6 valandaspriklausomai nuo namų temperatūros. 

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir įdėkite kepimo formą su pakilusia duona (ant grotelių, viduriniame stalčiuje). Kepkite apie 40–45 min., kol įgaus gražiai rusvą spalvą. 

Iškeptą duoną išimkite iš kepimo formos ir padėkite ant lininio rankšluosčio. Tuomet suvilgykite plutą vandeniu sudrėkintais delnais, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite atvėsti. 

Susiję produktai:

Komentarai