Viena iš 2021-ųjų metų kepinių tendencijų – duonos paprasčiau ir maistingiau. Tad nepatyrusiems kepėjams į pagalbą ateis Vakarų pasaulyje jau prigiję miltiniai mišiniai, dominuos tokie skoniai kaip imbieras, ciberžolė, medus, citrusiniai vaisiai.
Pagardinimui – 1 v. š. ciberžolės miltelių.
Sumaišykite ingredientus ir minkykite tešlą rankomis apie 5 min, kol ši taps vientisa. Sukrėskite tešlą į aliejumi arba sviestu pateptą stačiakampę metalinę kepimo formą (apie 1,5 l talpos).
Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite kildintis apie 5-6 valandas, priklausomai nuo namų temperatūros.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir įdėkite kepimo formą su pakilusia duona (ant grotelių, viduriniame stalčiuje). Kepkite apie 40–45 min., kol įgaus gražiai rusvą spalvą.
Iškeptą duoną išimkite iš kepimo formos ir padėkite ant lininio rankšluosčio. Tuomet suvilgykite plutą vandeniu sudrėkintais delnais, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku