Vilniaus kepyklos BKRY kepėjo Dovydo Vaisovo ir Anton Ventis receptas
Kai atrodė, kad negali būti nieko geresnio nei švieži, šilti kruasanai, populiari kepykla „Mr. Holmes Bakehouse“ San Francisko mieste savo klientams pristatė krufinus. Krufinas yra kruasano ir keksiuko hibridas. Kepinys gaminamas sluoksniuotos brijošė tešlos būdu ir kepamas keksiukų formelėse. Krufinai yra įdaryti įvairiais kremais, vaisiais, uogienėmis ar net varške, o vėliau gardinami įvairiais glajais. Pirmąjį žinomą krufiną sukūrė Kate Reid iš „Lune Croissanterie“ Melburne (Australija) 2013 m., o tuomet krufinai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Pagal krufinų receptą galima taip pat pasigaminti ir tradicinį rusišką velykinį kepinį, kuris vadinamas kulich. Tik į šį slavišką kepinį įeina ne cinamono įdaras, o džiovinti vaisiai ir uogos.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku