Tinklaraščio „Pusryčiams“ autorės Gabrielės Žutautaitės receptas. „Košių košės“ konkurse lietuvaičių išrinkta viena populiariausių sūrios košės variacijų.
Į puodą sudėkite grikius, juos užpilkite vandeniu, įdėkite 1 a. š. druskos. Uždenkite dangčiu, leiskite užvirti ir virkite 15 minučių.
Kol grikiai verda, keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Su druska ir Provanso žolelėmis apskrudinkite svogūną, papriką, pievagrybius, špinatus. Pabaigoje įtarkuokite česnako skiltelę. Į keptuvę su daržovėmis sukrėskite grikius, leiskite jiems kartu apkepti kelias minutes.
Kitoje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, joje iškepkite kiaušinį, jį barstykite druska ir aitriosios paprikos dribsniais.
Serviruokite košę: į dubenį pirmiausia sudėkite grikius, tuomet keptą kiaušinį, viską barstykite šviežiais krapais.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku