Lengvas ir „nematomas“ obuolių pyragas | Malsena Lengvas ir „nematomas“ obuolių pyragas | Malsena
LT
EN

Receptai

Lengvas ir „nematomas“ obuolių pyragas

Prancūziška klasika – „Gâteau invisible aux pommes“ arba „nematomas“ obuolių pyragas. Tai, ko gero, lengviausias obuolių pyragas, kokį jums kada nors teko kepti!

Tai puikus receptas, kurį savo kepinių užrašuose vertėtų turėti kiekvienai šeimininkei. Puikiai tinka mėgautis bet kuriuo paros metu – ne tik desertui, bet ir vėlyviems pusryčiams! Labiausiai dėl to, kad šiame pyrage telpa visas kilogramas obuolių. Būtent dėl to jis ir yra „nematomas“ – plonai pjaustytos obuolių skiltelės tarsi susilieja su saldžia ir kremine tešla. Taip susidaro vientisas ir sodrus desertas.

Pyragui reikės

1 puodelio „Malsenos“ „Ekstra“ kvietinių miltų (142 g)

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

2 šaukštų (50 g) ištirpinto nesūdyto sviesto

1/2 puodelio nenugriebto pieno (120 ml)

3 kiaušinių

2/3 puodelio (133 g) cukraus

Apie 1 kg obuolių, supjaustytų plonais griežinėliais

Paruošimas

Paruošimas
  1. Kepimo skardą ištepkite aliejumi ar sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
  2. Išmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje išmaišykite sviestą su pienu.
  3. Vidutiniu greičiu išplakite kiaušinius ir cukrų iki lengvo blizgumo. Įmaišykite pusę miltų mišinio, pieno ir sviesto mišinį, po to likusį miltų mišinį, kol neliks gabalėlių.
  4. Naudodami didelę guminę mentelę arba medinį šaukštą, į tešlą įmaišykite obuolius, kol tolygiai pasidengs.
  5. Rankomis sudėkite obuolių griežinėlius į paruoštą kepimo skardą, įsitikinkite, kad plokščios obuolių pusės sutampa su keptuvės kraštais. Spustelėkite obuolius žemyn, kad tolygiai pasiskirstytų. Supilkite likusią tešlą į kepimo skardą, nepamirškite palikti šiek tiek vietos nuo viršaus;
  6. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę. Kepkite, kol viršus paruduos aukso spalva. Kepkite nuo 65 iki 75 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimo viduryje vieną kartą pasukite kepimo skardą.
004008007

Susiję produktai:

Komentarai