Šie trapios tešlos sausainiai patiks pistacijų mėgėjams, o apelsino žievelė ir spanguolės primins taip pasiilgsta močiutės šventinio stalo gėrybių skonį. Sviestinė sausainių tešla, gaminama su traškiomis pistacijomis, džiovintomis spanguolėmis, apelsino žievele ir daug sviesto.
Gaminant šiuos sausainius, labai svarbus tinkamas šaltos tešlos paruošimas. Sviestas sausainių tešloje turi būti visiškai atšilęs, kad sausainiai nesubyrėtų. Užšaldytą sausainių tešlą rekomenduojama palikti stovėti mažiausiai 3 valandoms arba visai nakčiai.
„Užuot pjaustę pistacijų, spanguolių sausainius, galite iškočioti sausainių tešlą ir naudoti sausainių formeles. Tiesiog būkite atsargūs ir neberkite pistacijų riešutų į sausainio kraštus, kad gautumėte vienodus sausainius. Formuokite spanguolių sausainius, nenaudodami formelių. Uždėkite sausainių tešlą ant plastikinės plėvelės, sandariai uždenkite ir rankomis suformuokite norimą formą prieš užšaldydami“, – sako S. Šalkauskaitė.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku