Sviestiniai sausainiai su apelsinų, spanguolių ir pistacijų akcentais | Malsena Sviestiniai sausainiai su apelsinų, spanguolių ir pistacijų akcentais | Malsena
LT
EN

Receptai

Sviestiniai sausainiai su apelsinų, spanguolių ir pistacijų akcentais

Šie trapios tešlos sausainiai patiks pistacijų mėgėjams, o apelsino žievelė ir spanguolės primins taip pasiilgsta močiutės šventinio stalo gėrybių skonį. Sviestinė sausainių tešla, gaminama su traškiomis pistacijomis, džiovintomis spanguolėmis, apelsino žievele ir daug sviesto.

Sausainiams reikės
  • 1 puodelio nesūdyto, atšilusio sviesto
  • 2/3 puodelio cukraus
  • 2 arbatinių šaukštelių apelsino žievelės
  • 1 puodelio „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių
  • 1/4 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 puodelio susmulkintų, lukštentų pistacijų riešutų
  • 3/4 puodelio džiovintų spanguolių
Patarimas

Gaminant šiuos sausainius, labai svarbus tinkamas šaltos tešlos paruošimas. Sviestas sausainių tešloje turi būti visiškai atšilęs, kad sausainiai nesubyrėtų. Užšaldytą sausainių tešlą rekomenduojama palikti stovėti mažiausiai 3 valandoms arba visai nakčiai.

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Sviestą ir cukrų išplakite plaktuvu vidutiniu greičiu iki šviesios ir purios masės.
  3. Išsijokite miltus, cinamoną ir druską, tada palaipsniui supilkite į sviesto ir cukraus masę, maišykite mažu greičiu, kol susimaišys.
  4. Sudėkite pistacijas, spanguoles ir apelsino žievelę ir maišykite tik 5 sekundes.
  5. Tešlą padalinkite į du rutuliukus ir iškočiokite į gabalėlius.
  6. Kiekvieną tešlos gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvelę ir šaldykite 3 valandas.
  7. Supjaustykite sausainius iki pusantro cm storio gabalėlius ir kepkite 12–15 minučių arba kol sausainiai taps auksinės spalvos.

„Užuot pjaustę pistacijų, spanguolių sausainius, galite iškočioti sausainių tešlą ir naudoti sausainių formeles. Tiesiog būkite atsargūs ir neberkite pistacijų riešutų į sausainio kraštus, kad gautumėte vienodus sausainius. Formuokite spanguolių sausainius, nenaudodami formelių. Uždėkite sausainių tešlą ant plastikinės plėvelės, sandariai uždenkite ir rankomis suformuokite norimą formą prieš užšaldydami“, – sako S. Šalkauskaitė.

Sviestiniai sausainiai su pistacijomis027024

Susiję produktai:

Komentarai