Nostalgiška manų košė | Malsena Nostalgiška manų košė | Malsena
LT
EN

Receptai

Nostalgiška manų košė

Ar prisimeni save, kai gyvenai be rūpesčių – mama per langą šūkteldavo grįžti pietums, o tu parbėgdavai nubalnotais keliais, bet su šypsena iki ausų? Ar jauti tą saldų kvapą, kai pramerkus akis ryte jau būdavo aišku ką mama gamina pusryčiams?

Šį vaikystės rytą ant stalo – manų košė! Ir ne bet kokia, o speltos grūdų. Lengvai pabarstome cinamonu, negailime mėgstamos uogienės, galbūt ir šaukštelio medaus.. Nostalgiškai saldu!

Jums reikės

Pusės litro pieno
50 ml vandens
4-5 šaukštų speltos manų
Cukraus pagal skonį
Žiupsnelio druskos
Cinamono (pagal skonį)
Mėgstamos uogienės (pagal skonį)
Medaus (pagal skonį)

IMG_6646

Paruošimas

  1. Pieną sumaišykite su vandeniu ir supilkite į vandeniu perlietą puodą. Kaitinkite iki beveik užvirimo, iki kol pradės kilti pirmi burbuliukai.
  2. Pagardinkite druska, cukrumi ir sumažinkite ugnį. Plona srovele iš puodelio berkite manų kruopas ir nuolat maišykite. Maišykite apie dvi minutes, kol košė sutirštės.
  3. Tuomet įdėkite gabaliuką sviesto ir išmaišykite. Puodą nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite brinkti 10 min.
  4. Patiektą košę pagardinkite cinamonu, mėgstama uogiene ir trupučiu medaus.

 

 _MG_7079 IMG_6623

Susiję produktai:

Komentarai