Kalėdiniai debesėliai arba plikytos tešlos pyragaičiai su rikotos kremu ir spanguolėmis pagal tinklaraščio ir kulinarinės knygos „KitchenJulie“ autorę Juliją Steponavičiūtę.
Prikaistuvyje ištirpdyk vandenį su sviestu, druska ir cukrumi. Suberk miltus ir, kaitinant ant nedidelės ugnies, nuolat maišyk, kol nebeliks sausų vietų ir tešla sukibs į vientisą masę. Tešlą perkelk į plaktuvo indą (galima naudoti stacionarų arba rankinį) su antgaliu tešlai ir palik pravėsti. Pradėk plakti ir po vieną, kaskart tešlai pilnai susimaišius, įmušk kiaušinius. Plikytą tešlą perdėk į konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuok nedidelius burbuliukus. Pašauk į 220 C orkaitę (be vėjo) 10 min., tuomet sumažink karštį iki 180 C ir kepk dar maždaug pusvalandį.
Paruošk kremą. Rikotą išmaišyk su vanile ir tarkuota apelsino žievele. Šaltą grietinėlę išplak su milteliniu cukrumi iki standumo. Sumaišyk su rikota ir dar kartą išplak, kad kremas taptų standus. Jei pyragaičius sluoksniuoti planuoji vėliau, kremą laikyk šaldytuve.
Spanguoles sumaišyk su cukrumi ir pakaitink, kol susileis. Įmaišyk kukurūzų krakmolą ir dar minutę pakaitink. Palik atvėsti.
Sluoksniuok. Nupjauk pyragaičio viršų, įspausk rikotos kremo, su šaukšteliu ant kremo į vidurį įdėk truputį spanguolių uogienės ir uždenk nupjautu plikytos tešlos viršumi. Kartok, kol sunaudosi visą kremą.
Plikytos tešlos pyragaičių su apelsininiu rikotos kremu recepto video
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku