Plikytos tešlos pyragaičiai profiteroles su apelsininiu rikotos kremu ir spanguolėmis | Malsena Plikytos tešlos pyragaičiai profiteroles su apelsininiu rikotos kremu ir spanguolėmis | Malsena
LT
EN

Receptai

Plikytos tešlos pyragaičiai profiteroles su apelsininiu rikotos kremu ir spanguolėmis

Kalėdiniai debesėliai arba plikytos tešlos pyragaičiai su rikotos kremu ir spanguolėmis pagal tinklaraščio ir kulinarinės knygos „KitchenJulie“ autorę Juliją Steponavičiūtę.

Plikytai tešlai
  • 120 g Malsena aukščiausios rūšies kvietinių miltų
  • 110 g sviesto
  • 1 stiklinės vandens
  • ½ šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio cukraus
Rikotos kremui
  • 250 g rikotos
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Žievelės nuo 1 apelsino
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 3 šaukštų miltelinio cukraus
Spanguolių uogienei
  • 1 stiklinės spanguolių
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 2 šaukštelių kukurūzų krakmolo

Paruošimas

Prikaistuvyje ištirpdyk vandenį su sviestu, druska ir cukrumi. Suberk miltus ir, kaitinant ant nedidelės ugnies, nuolat maišyk, kol nebeliks sausų vietų ir tešla sukibs į vientisą masę. Tešlą perkelk į plaktuvo indą (galima naudoti stacionarų arba rankinį) su antgaliu tešlai ir palik pravėsti. Pradėk plakti ir po vieną, kaskart tešlai pilnai susimaišius, įmušk kiaušinius. Plikytą tešlą perdėk į konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuok nedidelius burbuliukus. Pašauk į 220 C orkaitę (be vėjo) 10 min., tuomet sumažink karštį iki 180 C ir kepk dar maždaug pusvalandį.

Paruošk kremą. Rikotą išmaišyk su vanile ir tarkuota apelsino žievele. Šaltą grietinėlę išplak su milteliniu cukrumi iki standumo. Sumaišyk su rikota ir dar kartą išplak, kad kremas taptų standus. Jei pyragaičius sluoksniuoti planuoji vėliau, kremą laikyk šaldytuve.

Spanguoles sumaišyk su cukrumi ir pakaitink, kol susileis. Įmaišyk kukurūzų krakmolą ir dar minutę pakaitink. Palik atvėsti.

Sluoksniuok. Nupjauk pyragaičio viršų, įspausk rikotos kremo, su šaukšteliu ant kremo į vidurį įdėk truputį spanguolių uogienės ir uždenk nupjautu plikytos tešlos viršumi. Kartok, kol sunaudosi visą kremą.

Plikytos tešlos pyragaičių su apelsininiu rikotos kremu recepto video

Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-2Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-3Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-5Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-7
Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-9Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-10Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-11Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-14
Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-15Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-16Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-18Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-20
Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-23Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-24Profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-25profiteroles_with_ricotta_whipped_cream_and_cranberry_filling-29 copy

Susiję produktai:

Komentarai