Išbandykite švelniai rausvos spalvos avietinių keksiukų receptą, kurį paruošė mūsų naujų gaminių technologė Rima. 🧁🧁🧁
Jums reikės
2 kiaušinių
85 g cukraus
50 ml augalinio aliejaus
50 ml pieno arba vandens
pusės šaukštelio kepimo miltelių
110 g aukščiausios rūšies „Malsena“ kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
7–8 g burokėlių miltelių
6–7 g šaltyje džiovintų aviečių miltelių
Paruošimas
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Silikoninę keksiukų formelę rekomenduojama ištepti aliejumi arba įkloti popierines formeles.
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės, kol cukrus ištirps.
Supilkite aliejų ir vėl išplakite iki vientisos masės. Tuomet supilkite pieną arba vandenį, suberkite burokėlių ir aviečių miltelius ir maišykite iki vientisos masės.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Miltų mišinį suberkite į dubenį su plakiniu. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite, masė turi būti netirštos grietinės konsistencijos.
Paskirstykite paruoštą tešlą į keksiukų formeles, užpildydami maždaug 2/3 jų tūrio. Iki formelės viršaus turi likti 1,5–2 cm.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 22–25 minutes orkaitės viduryje. Ar keksiukai jau iškepę,
patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
Iškepusius keksiukus su formele išimkite iš orkaitės. Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku