Šventiniai avietiniai keksiukai | Malsena Šventiniai avietiniai keksiukai | Malsena
LT
EN

Receptai

Šventiniai avietiniai keksiukai

Išbandykite švelniai rausvos spalvos avietinių keksiukų receptą, kurį paruošė mūsų naujų gaminių technologė Rima. 🧁🧁🧁

Jums reikės
  • 2 kiaušinių
  • 85 g cukraus
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 50 ml pieno arba vandens
  • pusės šaukštelio kepimo miltelių
  • 110 g aukščiausios rūšies „Malsena“ kvietinių miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 7–8 g burokėlių miltelių
  • 6–7 g šaltyje džiovintų aviečių miltelių

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Silikoninę keksiukų formelę rekomenduojama ištepti aliejumi arba įkloti popierines formeles.
  2. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės, kol cukrus ištirps.
  3. Supilkite aliejų ir vėl išplakite iki vientisos masės. Tuomet supilkite pieną arba vandenį, suberkite burokėlių ir aviečių miltelius ir maišykite iki vientisos masės.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Miltų mišinį suberkite į dubenį su plakiniu. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite, masė turi būti netirštos grietinės konsistencijos.
  5. Paskirstykite paruoštą tešlą į keksiukų formeles, užpildydami maždaug 2/3 jų tūrio. Iki formelės viršaus turi likti 1,5–2 cm.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 22–25 minutes orkaitės viduryje. Ar keksiukai jau iškepę,
  7. patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
  8. Iškepusius keksiukus su formele išimkite iš orkaitės. Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
  9. Dekoruokite cukraus pudra, glajumi, pabarstukais.

 

IMG_0050  IMG_0044

Susiję produktai:

Komentarai