Moliūginės bandelės | Malsena Moliūginės bandelės | Malsena
LT
EN

Receptai

Moliūginės bandelės

Moliūginės bandelės 👻 jaukiam rudens ar Helovino vakarui – žaismingos moliūgų formos, itin paprastai pagaminamos, minkštos, lengvai saldžios, su maloniu cinamono bei muskato poskoniu ir namine moliūgų tyre. Tai bandelės, nuo kurių pakvimpa visi namai!

Išbandykite maisto tinklaraščio Cukrinis avinėlis autorės Bertos receptą.

Jums reikės
  • 4 – 5 puodeliai „Karališkų“ miltų;
  • 1 pakelis (7 g) sausų mielių;
  • 200 ml šilto pieno;
  • Šiek tiek šilto vandens;
  • 1 puodelis moliūgų tyrės su cinamonu bei muskatu;
  • Keli valg. š. rudojo cukraus;
  • 1 kiaušinis.

Paruošimas

  1. Į indą suberiame miltus, šaukštelį cukraus, pilame vandeni bei pieną. Išmaišome ir paliekame šiek pastovėti.
  2. Dedame moliūgų tyrę, beriame miltus, cukrų ir viską išminkome. Jei moliūgų tyrė be cinamono ir imbiero, į tešlą įberiame šiek tiek prieskonių.
  3. Iš tešlos suformuojame norimo dydžio bandeles. Tam, kad gautųsi moliūgėlių forma, galima naudoti storesnius siūlus ir iš jų suformuoti moliūgų formą. Paruoštas bandeles uždengiame rankšluosčiu ir paliekame kelioms valandoms, kad iškiltų.
  4. Bandeles kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.

Skanaus!

DSC_0501 (1) DSC_0522 DSC_0668 (7)
DSC_0684 (4) DSC_0737 (3) Moliūginės bandelės

Susiję produktai:

Komentarai