Mielinių blynų vėrinukai | Malsena Mielinių blynų vėrinukai | Malsena
LT
EN

Receptai

Mielinių blynų vėrinukai

Mielinių blynų vėrinukai – tai šventiškas ir nuotaikingas maisto tinklaraščio Cukrinis avinėlis autorės Bertos receptas.

„Užgavėnės, kaip vaikystėje – su skaniausiais mieliniais blynais, kuriuos vis dar kasmet kepa mano močiutė. Lengvai apskrudusiais išorėje ir nepaprastai puriais bei minkštais viduje. Ir nors močiutės blynai įprastai būna didesni ir būtinai su obuolių uogiene, bet norint jie akimirksniu gali tapti mažyčiais, puikiai tinkančiais nuotaikingiems blynų vėrinukams. Ypač gardūs pertepti su šokoladiniu kremu, riešutų sviestu ar mėgstama uogiene. Ir, žinoma, gardinti bananais bei uogomis!“

Blynams Jums reikės

  • 400 g „Malsena“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų;
  • 300 ml pieno;
  • 10 g sausų mielių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 arb. š. druskos;
  • 4 – 5 valg. š. cukraus;
  • 50 g sviesto.
Vėrinukams
  • šokolado ar riešutų kremo
  • bananų
  • šviežių uogų

Paruošimas

  1. Į indelį beriame mieles ir įpilame šiek tiek šilto pieno. Maišome, kol mieles ištirpsta.
  2. Į dubenį supilame likusį šiltą pieną, supilame paruoštas ištirpusias mieles, įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.
  3. Suberiame druską, cukrų, miltus ir dar kartą viską išmaišome. Tešla turi gautis tiršta, jei reikia, įberiame dar šiek tiek miltų.
  4. Ištirpiname sviestą ir supilame jį į tešlą. Išmaišome.
  5. Tešlą supilame į konditerinį švirkštą ir formuojame norimo dydžio nedidelius blynelius įkaitintoje keptuvėje. Kepame lėtai, ant nedidelės kaitros.
  6. Iš iškepusių blynų gaminame mielinių blynų vėrinukus – jei norisi saldžiau, ant blynelių tepame šokoladinį kremą arba riešutų sviestą, dedame bananų griežinėliųs ir papuošiame mėgstamomis uogomis. Patiekiame vienus ar su mėgstamu jogurtu.

Skanios blynų šventės!

Mielinių blynų vėrinukai Mielinių blynų vėrinukai Mielinių blynų vėrinukai Mielinių blynų vėrinukai

Susiję produktai:

Komentarai