Citrininė Velykų boba | Malsena Citrininė Velykų boba | Malsena
LT
EN

Receptai

Citrininė Velykų boba

Saulėtą ir gaivią nuotaiką atnešiantis šventinis gardėsis – Citrininė Velykų boba. Leiskite pavasario nuotaikai užvaldyti jūsų namus! Pasigaminkite smaližių pamėgtą šventinio stalo puošmeną – Velykų bobą!

Jums reikės
  • 300 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų Malsena „Ekstra“;
  • 200 g sviesto;
  • 150 g cukraus;
  • 5 kiaušinių;
  • 10 g vanilinio cukrus;
  • 8 g kepimo miltelių;
  • 1 citrina.

Paruošimas

  1. Sviestą pašildyti, bet neištirpinti.
  2. Cukrų sumaišyti su vaniliniu cukrumi, tuomet išplakti su sviestu iki tol, kol masė taps baltos spalvos.
  3. Į sviestą sudėti kiaušinius ir plakti, kol masė bus vientisa.
  4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių – sviesto masę.
  5. Sudėti 1 citrinos nutarkuotą žievelę ir  įspausti 2-3 šaukštelius citrinos sulčių. Viską gerai išmaišyti ir sudėti į aukštą kekso formą. Išlyginti paviršių.
  6. Keksą kepti iki 190 Co įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min. Patikrinti ar keksas iškepęs mediniu smeigtuku. Įbedus į storiausią vietą ir ištraukus, turi likti švari.
  7. Dekoruoti pageidaujamais glajais ir priedais atvėsusį.
Citrininė Velykų boba

Susiję produktai:

Komentarai