Saulėtą ir gaivią nuotaiką atnešiantis šventinis gardėsis – Citrininė Velykų boba. Leiskite pavasario nuotaikai užvaldyti jūsų namus! Pasigaminkite smaližių pamėgtą šventinio stalo puošmeną – Velykų bobą!
Jums reikės
300 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų Malsena „Ekstra“;
200 g sviesto;
150 g cukraus;
5 kiaušinių;
10 g vanilinio cukrus;
8 g kepimo miltelių;
1 citrina.
Paruošimas
Sviestą pašildyti, bet neištirpinti.
Cukrų sumaišyti su vaniliniu cukrumi, tuomet išplakti su sviestu iki tol, kol masė taps baltos spalvos.
Į sviestą sudėti kiaušinius ir plakti, kol masė bus vientisa.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių – sviesto masę.
Sudėti 1 citrinos nutarkuotą žievelę ir įspausti 2-3 šaukštelius citrinos sulčių. Viską gerai išmaišyti ir sudėti į aukštą kekso formą. Išlyginti paviršių.
Keksą kepti iki 190 Co įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min. Patikrinti ar keksas iškepęs mediniu smeigtuku. Įbedus į storiausią vietą ir ištraukus, turi likti švari.
Dekoruoti pageidaujamais glajais ir priedais atvėsusį.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku