Trupininis varškės pyragas | Malsena Trupininis varškės pyragas | Malsena
LT
EN

Receptai

Trupininis varškės pyragas

Mm… Tas jausmas, kai namus užpildo švelnus ir viliojantis gardžių kepinių kvapas.

Tešlai

400 g VISO GRŪDO kvietinių miltų;

250 g sviesto;

350 g cukraus;

3 v. š. kakavos miltelių.

Įdarui

500 g varškės;

100 g grietinės;

10 g vanilinio cukraus;

3 kiaušinių.

Paruošimas

Pasiruošiame kepimo formą

Orkaitę įkaitiamei iki 180 C. Kepimo formą (24 см) lengvai aptepame aliejumi ir pabarstome miltais.

Gaminame varškės masę

Jei varškė biri, ją reikia pertrinti. Kiaušinius ištriname su cukrumi (200 g) ir vanile, sudedame grietinę ir miltus (2 v. š.), viską išmaišome iki vientisos masės.

Ruošiame trupinius

Dubenėlyje ištriname rankomis miltus, cukrų (150g), kakavą ir sviestą (tarkuotą su burokine tarka).

Sluoksniuojame ir kepame

Į kepimo formą išberiame daugiau nei pusę kiekio trupinių, po to varškės masę ir ant viršaus likusius trupinius. Išlyginame. Kepame 45–50 мin, kol sukietėja. Atvėsiname.

 

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai