Sausainiai „Širdelės“ | Malsena Sausainiai „Širdelės“ | Malsena
LT
EN

Receptai

Sausainiai „Širdelės“

Gardėsiai, kurie nudžiugins tiek gerus draugus, tiek mylimuosius.

Jums reikės:

1/4 st. lazdyno riešutų;

stiklinės sviesto;

2/3 st. rudojo cukraus;

2 kiaušinių;

1 a. š. vanilinio cukraus;

2 st. SELF-RAISING miltų;

 

1 a. š. cinamono;

1 / 4 a. š. druskos;

1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;

stiklinės aviečių uogienės;

cukraus pudros.

Paruošimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 220 ºC. Apie 15 min. kepame lazdyno riešutus, kol apskrus. Dedame juos ant rankšluostėlio ir nuvalome luobelę, dedame į trintuvą ir sutriname.
  2. Į trintuvą dedame sivestą ir cukrų, plakame iki kreminės masės. Pridedame kiaušinius ir vanilinį cukrų, suplakame.
  3. Kitame inde maišome miltus, sutrintus lazdyno riešutus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir citrinos žieveles. Sumaišome su sviesto ir kiaušinių mase, dedame į šaldytuvą pusvalandžiui, kad sukietėtų.
  4. Iškočiojame tešlą, imame širdelės formos formeles ir darome sausainius. Pusės sausainių vidury išpjauname širdelės formas. Suklijuojame sausainius taip, kad ant viso sausainio dėtųsi sausainis su išpjauta širdele.
  5. Dedame į orkaitę ir kepame apie 8 min. kol apskrus.
  6. Ištraukiame sausainius, ant viršaus barstome cukraus pudrą ir dedame šaukštą aviečių uogienę į išpjautą širdelės vietą, paliekame šaldytuve, kad sukietėtų.

Skanaus!

Patarimas: SELF-RAISING miltus galite pakeisti ir įprastais kvietiniais miltais, puikiai tiks Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai 550D, tuomet būtinai įdėkite 1 a.š. kepimo miltelių.

Susiję produktai:

Komentarai