Ar žinojote, kad avižos – tai tikrų tikriausias lietuviškas supermaistas? Jeigu ieškote organizmą stiprinančio, vitaminų, antioksidantų ir skaidulų suteikiančio, nuo ligų saugančio ir lokaliai auginamo pusryčių superherojaus, jums daugiau ieškoti nebereikės – rinkitės „Malsenos“ avižų produktus.
„Malsenos“ avižos auginamos kruopščiai prižiūrint visą jų kelionę nuo grūdo iki stalo. Pirmieji Lietuvoje pradėję auginti maistines avižų rūšis, ir toliau vykdome bendradarbiavimą su ūkininkais, taip užtikrindami aukščiausią produkcijos kokybę. Todėl kviečiame iš naujo atrasti avižas ir semtis įkvėpimo naujiems ir skaniems pusryčių receptams!
Malsenos avižų supergalios
Speciali avižų auginimo programa
Rūpinamės tuo, ką mylime – nuo pat pirmos avižų sėklos, nugulusios į žemę, iki dubenėlio ant jūsų stalo. Todėl dar 2013 metais pradėjome vystyti „Malsenos“ avižų auginimo programą, kurios tikslas – užtikrinti reikiamus kokybiškos vietinės avižų žaliavos kiekius. Būtent ši „Malsenos“ agronomų inicijuota programa išpopuliarino maistinės avižos kultivavimą tarp Lietuvos ūkininkų ir sukėlė maistinių avižų renesansą vietinėje rinkoje.
Ypatingas dėmesys kokybei
Esame grūdų perdirbimo įmonė, kurios produktus milijonai vartotojų renkasi kasdien. Būtent todėl laikomės aukščiausių pasaulinio lygio kokybės standartų, pradedant žaliavos supirkimu, baigiant produkcijos gamyba.
Platus asortimentas
Avižos – tai vienas universaliausių grūdinių produktų, kurių apdirbimo būdai – skiriasi. Būtent dėl to vartotojams siūlome itin platų avižų produkcijos asortimentą – nuo visų grūdo dalių avižinių dribsnių iki greito paruošimo košių ar avižų sėlenų ir miltų.
Atraskite Malsenos avižų įvairovę
Avižų grūdų apdirbimo proceso metu gaunamos skirtingai apdorotos avižos, kurios išsiskiria kiekvienam tipui būdinga unikalia tekstūra ir skoniu. Skirtingas avižų apdirbimas keičia ir gaminimo laiką, ir reikalingą vandens kiekį, ir pačią košės tekstūrą bei konsistenciją.
Pagamintos iš sveiko, į tris dalis supjaustyto avižinio grūdo. Šio tipo avižinių dribsnių sudėtyje išlieka daugiausiai naudingųjų grūdo dalių – sėlenų ir gemalų – o tuo pat metu ir daugiau skaidulų.
Sužinok daugiauTradicinė avižų dribsnių rūšis, gaminama suplokštinus sveiką grūdą. Jie paruošiami avižas garinant, supresuojant ir džiovinant. Šie dribsniai taip pat pasižymi aukšta maistine verte, tačiau toks apdirbimo būdas pagreitina galutinį košės paruošimą.
Sužinok daugiauPagaminti iš sveiko, suplokštinto grūdo, kuris supjaustomas į tris dalis, todėl gaminimo laikas trumpesnis. Šių grūdų košė labiausiai patiks skubantiems ir tiems, kurie mėgsta kreminę, švelnią ir šilkinę jos konsistenciją.
Sužinok daugiauMalsenos pusryčių klubas
Košės dubenėlis – tai bene populiariausias pusryčių patiekalas ne tik visame pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Daugelis mitybos specialistų vieningai sutaria, kad avižinė košė yra vienas sveikatai palankiausių pusryčių pasirinkimų. Deja, daugeliui žmonių pastaroji siejasi su nepatrauklia pilka mase, dėl kurios rytais tikrai nesinori šokti iš lovos. Būtent todėl paruošėme keletą patarimų ir idėjų, kaip paversti įvairių grūdų dribsnius akį ir gomurį džiuginančiu pusryčių patiekalu.
Pusryčiai per vakarienę
Ar kada pagalvojote, kad košę galima valgyti ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei? Tereikia pasitelkti savo vaizduotę ir saldžią pusryčių košę galima pakeisti iš pagrindų!
Košė greitai ir paprastai? Įmanoma!
Šie patarimai subalansuoti visiems, kurie neatsisakytų gardaus dubenėlio košės pusryčiams, tačiau dažniausiai jos ruošimui laiko ar kantrybės paprasčiausiai pritrūksta...
Vaikams tikrai patiks
Žiupsnelis tėvų vaizduotės ir šaukštelis meilės – pasitelkite šį receptą ir be vargo įtikinsite savo vaiką, kad pusryčiai su avižine koše – tai malonus ir nuotaikingas pasirinkimas. Žiūrėkite filmuką ir semkitės įkvėpimo!
Energija visai dienai
Supermaistas + supermaistas = energija visai dienai! Jūsų avižų košė bus dar maistingesnė, jeigu pasinaudosite šiais receptais ir patarimais, padėsiančiais praturtinti ją vertingomis maistinėmis savybėmis.