| Malsena | Malsena
EN
LT

Comments
Rasa2019-01-29 11:34 rašė:

Kodėl gaminiai iš mielinės sluoksniuotos tešlos iškepę neturi natomų sluoksnių , gaunasi kaip paprasti mieliniai, arba aguonų mielinis pyragas įdumba.?

Malsena2019-01-31 10:06 rašė:

Dėl aiškiai matomų sluoksnių. Svarbu, kad tešlos ir sviesto (ar margarino) temperatūros sluoksniuojant būtų vienodos – tiek riebalai, tiek tešla vienodai šalti. Kitaip sviestas susigers į tešlą ir nebeliks sluoksnių. Kiekvieną kartą prieš kočiojant tešlą ir riebalus geriausia palaikyti šaldytuve. Kočioti reikia greitai, kad tešla nesušiltų kočiojama. Tešlos svarbu neiškočioti į plonesnius nei 1 cm storio lakštus. Iškočiojus tešlą per plonai sluoksniai susilies.
Pyrago įdubimo priežastis greičiausiai slypi neteisingai pasirinktoje kepimo programoje. Kepant pasirinkite tokią programą, kad apačia šiltų (žymima horizontaliu brūkšneliu), o viršus keptų su ventiliatoriumi.
Taip pat, norime pastebėti skirtumus tarp paprastos ir mielinės sluoksniuotų tešlų. Mielinę tešlą prieš kepant reikia palaikyti šiltai apie 1 – 1,5 val., kad ši pakiltų, ir tik po to kepti maždaug 180 laipsnių temperatūroje. Sluoksniuota tešla kepama aukštesnėje 190-200 laipsnių temperatūroje. Prieš kepant jos kildinti nereikia.
Vis tik, jei naudojate šaldytą tešlą, rekomenduotume kreiptis į gamintoją, kuris geriausiai pažįsta savo produktą.