This website uses cookies. By clicking ‘Agree’ or by continuing to browse, you give us your consent to use cookies. You can cancel your consent at any time, by adjusting your browser settings and deleting the cookies. You can find more detailed information in our privacy policy.
Kodėl gaminiai iš mielinės sluoksniuotos tešlos iškepę neturi natomų sluoksnių , gaunasi kaip paprasti mieliniai, arba aguonų mielinis pyragas įdumba.?
Dėl aiškiai matomų sluoksnių. Svarbu, kad tešlos ir sviesto (ar margarino) temperatūros sluoksniuojant būtų vienodos – tiek riebalai, tiek tešla vienodai šalti. Kitaip sviestas susigers į tešlą ir nebeliks sluoksnių. Kiekvieną kartą prieš kočiojant tešlą ir riebalus geriausia palaikyti šaldytuve. Kočioti reikia greitai, kad tešla nesušiltų kočiojama. Tešlos svarbu neiškočioti į plonesnius nei 1 cm storio lakštus. Iškočiojus tešlą per plonai sluoksniai susilies.
Pyrago įdubimo priežastis greičiausiai slypi neteisingai pasirinktoje kepimo programoje. Kepant pasirinkite tokią programą, kad apačia šiltų (žymima horizontaliu brūkšneliu), o viršus keptų su ventiliatoriumi.
Taip pat, norime pastebėti skirtumus tarp paprastos ir mielinės sluoksniuotų tešlų. Mielinę tešlą prieš kepant reikia palaikyti šiltai apie 1 – 1,5 val., kad ši pakiltų, ir tik po to kepti maždaug 180 laipsnių temperatūroje. Sluoksniuota tešla kepama aukštesnėje 190-200 laipsnių temperatūroje. Prieš kepant jos kildinti nereikia.
Vis tik, jei naudojate šaldytą tešlą, rekomenduotume kreiptis į gamintoją, kuris geriausiai pažįsta savo produktą.