Šiandien duonos pasirinkimas itin platus. Vieniems gardžiausia tradicinė juoda, ruginė duona. Kiti mėgsta skanauti įvairių šalių ir netikėtų skonių duoną.
Pastaruoju metu lietuviai ypač pamėgo traškią prancūziškąją „baguette“ ir minkštutėlę italų duoną „ciabatta“.
Paprastai duona kepama iš kelių pagrindinių produktų: vandens, kvietinių arba ruginių miltų, druskos ir natūralaus raugo ar mielių. Dabar duona skaninama įvairiomis sėklomis, morkomis, pomidorais, cukinijomis, alyvuogėmis. Gardi duona pasižymi keturiomis savybėmis: skaniai atrodančia išvaizda, puikiu skoniu, traškia pluta ir gardžiu kvapu.
Mūsų kepėjai iš senųjų knygų, klaidžiodami interneto platybėse, surinko autentiškus duonos kepimo receptus. Visus receptus esame išmėginę patys ir su meile jais norime pasidalinti su Jumis.
Atsižvelgdami į Jūsų norus pirkti produktus ir gaminti maistą namuose, sukūrėme – juodos, baltos ir viso grūdo duonos mišinius. Tai naturalūs miltiniai mišiniai, į kuriuos tereikia įpilti vandens bei įdėti mielių. Gausybės bandymų metu buvo pasiektas idealus tradicinės Lietuviškos naminės duonos aromatas, plutelės spalva, minkštumas, akytumas. Kviečiame be didelių pastangų išbandyti ir kasdien gardžiuotis namuose kepta, kvepiančia duona.
Jei nedrįstate eksperimentuoti virtuvėje – ne bėda. Visus norinčius kviečiame atvykti pas mus, pamėginti išsikepti duonos bei sužinoti patyrusių technologų kepimo paslapčių. Turėsite puikią galimybę įsitikinti, jog malkinėje krosnyje iškeptos duonos plutelė būna ypač traški ir skani.