Prasidėjus pilkam ir lietingam rudens etapui, vakarai namuose įgauna šiek tiek kitokį atspalvį: gerai pažįstamoje virtuvėje gimsta nauji atradimai, o kartu su jais – smagios patirtys.
„Malsenos“ Kepimo akademija kviečia šį lapkritį paįvairinti savo gastronomines keliones ne tik gaminant namuose, bet taip pat neapkraunant savęs papildomais rūpesčiais, tokiais kaip ilgos skirtingų maisto produktų paieškos prekybos centre ar neįkandami receptai. Esame įsitikinę, jog stresas virtuvėje yra didžiausias priešas, norint sukurti kažką
ypatingo sau, šeimai ar draugams. Juk patiekalų gaminimas – ne tik
kruopštumo, bet ir meilės maistui kupinas procesas. Šio sezono Kepimo
akademijos tikslas – išmokyti jus paruošti paprastus, greitus, tačiau išskirtinius patiekalus vos iš 5 pagrindinių ingredientų.
Skonis slypi paprastume
Patikrink savo šaldytuvą, rask penkis reikiamus produktus ir stebėk trumpas, bet efektyvias kepimo pamokas . Pirmasis kepimo akademijos mokytojas – Federico Meschino pasidalins savo kulinarijos paslaptimis bei trimis nesudėtingais, bet įspūdingais receptais.
Plikytos tešlos pyragaičiai profiteroles su apelsininiu rikotos kremu ir spanguolėmis
Obuolių ir mėlynių trupiniuotis – Crumble
Prancūziškas apverstas pyragas Tarte Tatin
Naminiai spelta miltų makaronai Trofie su pesto padažu
Kietagrūdžių kvietinių miltų Grissini lazdelės
Kietagrūdžių kvietinių miltų duona Focaccia
Federico Meschino
Virtuvės šefas Julija Steponavičiūtė
Maisto tinklaraštininkė, knygos „Kitchen Julie“ autorė