Miltinis mišinys čeburekams | Malsena Miltinis mišinys čeburekams | Malsena
LT
EN

Produktai

Miltinis mišinys čeburekams

SKANIAUSIAS NAMINIŲ ČEBUREKŲ RECEPTAS

Mūsų technologų sukurtas ir patikrintas traškių čeburekų receptas.

PAPRASTA PARUOŠTI

Tešlai paruošti prireiks tik trupučio vandens ir aliejaus.

 

Produkto aprašymas

„Malsenos“ technologai pristato ilgai lauktą miltinį mišinį čeburekams. Garantuojame, jog skonis nenuvils net ir pačių išrankiausių ragautojų!

Vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktu receptu čeburekus paruošite itin paprastai. Specialios mišinio receptūros dėka čeburekai neprigers aliejaus, bus traškūs bei pasipuoš apetitą keliančiomis oro pūslelėmis.

Čeburekus gardinkite įvairiais mėgstamais įdarais. Naudojant mėsos įdarus atkreipkite dėmesį į paruošimo būde pateiktas rekomendacijas.

Paruošimo būdas

Ruošiame tešlą

400 g miltinio mišinio, 180 ml šalto vandens, 30 ml (2 v. š.) augalinio aliejaus

  1. Į indą suberkite miltinį mišinį, supilkite vandenį ir aliejų ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
  2. Minkykite tešlą rankomis ne trumpiau kaip 4–5 minutes, jeigu dar limpa – pabarstykite miltais. Tešla turi gautis plastiška ir vientisa.
  3. Susukite į rutulį, apdenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti 30 min. Galite laikyti šaldytuve pernakt.
Ruošiame įdarą

250–300 g maltos kiaulienos, vištienos arba kalakutienos, 80–90 ml vandens, 150 g svogūnų, 4 g druskos, pipirų pagal skonį

Smulkiai supjaustykite svogūnus, sumaišykite juos su pasirinktu faršu, druska ir pipirais. Jeigu pasirinkote kiaulienos faršą, įpilkite vandens; į vištienos ir kalakutienos faršus vandens pilti nebūtina. Įdaro masė turi būti minkšta, bet ne vandeninga.

Formuojame ir kepame
  1. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į pailgą volelį, padalykite į 8 lygius gabalėlius. Suformuokite rutuliukus ir juos uždenkite maistine plėvele.
  2. Paėmę vieną tešlos rutuliuką iškočiokite labai ploną apie 1 mm apvalų lakštą. Jeigu tešla limpa prie stalo, paberkite miltų.
  3. Ant vienos iškočioto skritulio pusės dėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro. Paskirstykite, kad perlenkus lakštą pusiau aplink kraštus ir ties lenkimo linija liktų piršto storio tarpas be įdaro. Kraštelius lengvai sudrėkinkite (geriau sulips).
  4. Užlenkite laisvą lakšto pusę ant įdaro ir lengvai paspauskite delnu, kad neliktų oro tarpų. Kraštelius stipriai apspauskite pirštais (nepamirškite apspausti ir lenkimo krašto). Apvalųjį kraštą apspauskite šakute ir apipjaukite įprastu arba picų peiliu, suformuodami dailų puslankį. Uždenkite plėvele.
  5. Gilesniame kepimo inde įkaitinkite aliejų. Čeburekus panardinkite paėmę už kraštelių (mažiau taškysis aliejus).
  6. Kepkite, kol panardinta pusė įgaus gintarinį atspalvį, tada apverskite.
  7. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Komentarai