Paruošimas
1 pakelis miltų mišinio, 400 ml šilto vandens, 1 pakelis sausų mielių
- Sumaišyti miltų mišinį su sausomis mielėmis (mielių maišelį rasite dėžutės viduje).
- Įpilti 400 ml 30–32 °C vandens.
- Minkyti tešlą buitiniu maišytuvu (spiraliniais antgaliais) 1 minutę lėtai, 1 greičiu, kol neliks sausų miltų, ir 2–3 minutes 2 greičiu. Neturint mikserio, intensyviai minkyti rankomis apie 5 min., kol nebeliks sausų miltų ir tešla bus vientisa.
- Šlapiu šaukštu ar ranka sukrėsti tešlą į aliejumi pateptą arba kepimo popieriumi išklotą stačiakampę metalinę kepimo formą (apie 1,5 l talpos).
- Suformuotą duonos pusgaminį įdėti į šiek tiek pašildytą orkaitę (30–35 °C) ir kildinti 40–60 min.
- Tešlai pakilus iki formos viršaus, atsargiai išimti formą iš orkaitės.
- Įkaitinti orkaitę iki 200 °C ir įdėti kepimo formą su pakilusia duona ant grotelių viduriniame stalčiuje. Kepti apie 40–45 min., kol įgaus gražiai rusvą spalvą.
- Iškeptą duoną išimti iš kepimo formos ir padėti ant lininio rankšluosčio. Tuomet suvilgyti plutą vandeniu sudrėkintais delnais, uždengti rankšluosčiu ir leisti atvėsti.
Hi Malsena how can order for white bread mix and the black bread mix . thank you very much.
Hello, unfortunately, we do not sell and ship overseas any of our products for online consumers. If you like to consult regarding larger (B2B) quantities, please refer to our export team: export@malsena.lt