Šviesūs speltų miltai | Malsena Šviesūs speltų miltai | Malsena
LT
EN

Produktai

Šviesūs speltų miltai

IŠ TŪKSTANTMEČIUS NEPAKITUSIŲ GRŪDŲ

Miltai iš vienų seniausių pasaulyje, genetiškai sveikų grūdų, atsparių aplinkos užterštumui, kenkėjams ir net tręšiant neįsisavinančių mineralinių trąšų.

SUMALTI, BET NEPRADINGĘ

Vitaminai ir kitos maistinės medžiagos yra pasiskirstę visuose speltos grūdo sluoksniuose, todėl išlieka net ir smulkaus malimo miltuose.

KASDIENIAMS PATIEKALAMS

Šiais miltais galite pakeisti įprastus kvietinius miltus savo mėgstamuose receptuose.

Produkto aprašymas
Spelta – išskirtinė kviečių rūšis

Šie miltai pagaminti iš ypatingų spelta kviečių. Speltos – viena seniausių grūdinių kultūrų. Jos buvo žinomos dar akmens amžiuje. Kitaip nei kitų veislių kviečių, speltų grūdai padengti žiedažvyniais, kurie apsaugo juos nuo ligų ir kenkėjų. Speltos neįsisavina mineralinių trąšų, todėl jos beveik neauginamos pramoniniu būdu. Tai genetiškai sveiki grūdai, atsparūs aplinkos užterštumui.

Speltų grūduose yra beveik visos mitybinės medžiagos ir vitaminai, kurių reikia visavertei žmogaus mitybai. Tačiau svarbiausia, kad vitaminai ir kitos maisto medžiagos, kitaip nei paprastuose kviečiuose, kaupiasi ne speltos grūdo apvalkale, bet yra pasiskirstę visuose grūdo sluoksniuose, todėl išlieka po malimo proceso net ir smulkiai sumaltuose miltuose.

Natūraliai maistinga

Speltų grūduose esančios mitybinės medžiagos puikiai tirpsta, todėl organizmas jas lengvai įsisavina. Galbūt dėl šios priežasties kepiniai iš šių miltų ne tukina, o atvirkščiai – padeda sureguliuoti svorį.

Ypatinga glitimo struktūra

Speltų grūdų glitimo struktūra kitokia nei kitų kviečių. Tyrimais nustatyta, kad speltų glitimas nesukelia alerginės reakcijos pusei tiriamųjų, jautrių kitų veislių kviečių glitimui.

Naudokite vietoj įprastų kvietinių miltų

Iš šių šviesių speltų miltų iškepsite visus kepinius, kuriuos kepate iš įprastų baltų miltų – pyragus, bandeles, biskvitus, vaflius, blynus, sausainius, naminius makaronus ir picas.

Susiję receptai

Receptai

Spelta miltų boba su kefyru

Receptai

Lietiniai su karamelizuotais bananais

Receptai

Lietiniai su karamelizuotais obuoliais

Receptai

Prancūziškas apverstas pyragas Tarte Tatin

Receptai

Naminiai spelta miltų makaronai Trofie su pesto padažu

Receptai

Liucinos trapios tešlos obuolių pyragas

Receptai

Mielinis speltų pyragas su uogomis

Receptai

Speltų pyragas su ridikėliais

Receptai

KitchenJulie citrininis keksas be pieno produktų

Receptai

Avokadų blynai su kiaušiniu „marškinėliuose“ pagal Renatą Ničajienę

Receptai

Šokoladinė bananų boba

Receptai

Morkų pyragas su kreminiu pertepimu

Receptai

Spelta duona su viso grūdo dribsniais, žalumynais ir uogomis

Receptai

Naminės 8 grūdų bandelės

Receptai

Spelta blyneliai su gaiviomis kriaušėmis

Receptai

ŠVENTINĖ SPELTA MILTŲ IR CINAMONO DUONA

Receptai

PRANCŪZIŠKA DUONA BRIOCHE

Receptai

MINKŠTUTĖLĖ MIELINĖ PYNĖ

Receptai

TRAPIEJI SPELTA SAUSAINIAI

Receptai

PYRAGAS SU CINAMONU IR VISO GRŪDO MILTAIS

Receptai

VELYKINIS PYRAGAS

Receptai

AGUONŲ PYRAGAS

Receptai

SPELTA DUONA SU SĖKLOMIS

Komentarai
Danutė2019-04-01 11:23 rašė:

Labai įdomu kuo šiuos miltus isbalinate?

Malsena2019-04-01 11:26 rašė:

Sveiki, miltus vadiname „šviesiais“, kadangi taip pat malame ir visų grūdo dalių miltus, kurie vizualiai yra tamsesni. Taigi, toks pavadinimas reikalingas, kad vartotojas lengviau juos atskirtų. Specialiai šių miltų nebaliname, jie yra šviesūs dėl naudojamos malimo technologijos.