Malsena bananinė avižų košė su riešutų sviestu pagal Pusryčiams Malsena bananinė avižų košė su riešutų sviestu pagal Pusryčiams
LT
EN

Receptai

Bananinė viso grūdo avižų dribsnių košė su riešutų sviestu

Tinklaraščio „Pusryčiams“ autorės Gabrielės Žutautaitės receptas. „Košių košės“ konkurse lietuvaičių išrinkta viena populiariausių saldžios košės variacijų.

1 porcijai reikės
  • 50 g „Malsena“ visų grūdo dalių avižų dribsnių
  • 200 ml mėgstamo augalinio pieno
  • 1 a. š. kokosų aliejaus
  • ½ š. druskos
  • Žiupsnis cinamono
  • 1 banano
  • 1 v. š. riešutų sviesto

Paruošimas

Puode ištirpinkite kokosų aliejų, suberkite viso grūdo avižų dribsnius. Trumpai paskrudinkite, kol šie ims skleisti riešutinį aromatą. Supilkite augalinį pieną, įdėkite druskos, cinamono, leiskite košei užvirti ir virkite 3 minutes.

Šakute sutrinkite pusę banano, likusį supjaustykite. Po 3 minučių virimo į košę įmaišykite trintą bananą ir riešutų sviestą. Išjunkite kaitrą, uždenkite dangčiu ir leiskite košei pastovėti dar 2 minutes.

Košę serviruokite su likusiu pjaustytu bananu ir dar šiek tiek riešutų sviesto.

Susiję produktai:

Komentarai