Knygos „Kaip per sviestą“ autorės Vitos Marijos Murėnaitės receptas – sūrūs kapotų avižų blynai. 🥞
Jums reikės
1 puodelio „Malsenos“ viso grūdo kapotų avižų
2 puodelių vandens
1 kiaušinio
1 vidutinio dydžio svogūno
4 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
druskos ir pipirų
aliejaus kepimui
grietinės ir žolelių patiekimui
Paruošimas
Užpilkite avižas verdančiu vandeniu ir pavirkite 10 min. su dangčiu ant vidutinės ugnies.
Perkelkite virtas avižas į didelį dubenį ir palaukite kol atvės.
Kol laukiate supjaustykite į svogūną į smulkius kubelius, keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite svogūnus ir maišant, ant vidutinės ugnies kepkite kol jie taps minkšti ir aukso spalvos.
Suberkite svogūnus į avižas, pagardinkite druska, pipirais, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Po to suberkite miltus, dar kartą permaišykite.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir dėkite kepti blynus. Kadangi avižos ir svogūnai jau kepti, jūsų tikslas yra apskrudinti išorę, taigi kepkite kol blynai iš abiejų pusių taps aukso spalvos.
Blynus nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir patiekite su grietine bei svogūnų/česnakų laiškais arba krapais.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku