Lietiniai su karamelizuotais obuoliais pagal maisto tinklaraštininkę ir receptų knygos autorę Kitchen Julie.
2 kiaušinių,
1,5 stiklinės (375 ml) mėgstamo pieno,
2 šaukštų ištirpinto sviesto,
šaukštelio druskos,
110 g „Malsena“ kvietinių miltų.
pakelio saldintos varškės arba rikotos sūrio,
2 saldžiarūgščių obuolių,
cukraus,
cinamono.
Steponavičiūtė šiandien kviečia gaminti nostalgija kvepiančius lietinius, tačiau prieš tai primena kelias esmines taisykles, kurios užtikrins plonus, minkštus ir burnoje tirpstančius lietinius. Bene svarbiausias tobulų lietinių komponentas – tinkamai parinkti miltai. Maisto ekspertė pataria naudoti aukščiausios rūšies kvietinius miltus 550D.
„Glitimas, kurį galime rasti kvietiniuose miltuose suteikia blynams tvirtumo ir tamprumo, todėl visaip juos formuojant ar vartant, blynai neplyšta. Naudojant beglitimius miltus, gali kilti rizika, kad sukamas lietinis įplyš. Taip pat svarbu parinkti tinkamą kiekį pieno arba kito skysčio, kurį pilsite į tešlą. Tai gali būti vanduo, pienas, augalinis pienas arba kefyras. Prisiminkite, kad tešla finale turi būti ganėtinai skysta – grietinėlės tirštumo“, – pataria tinklaraštininkė.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku